Antena Meniu Search
x

Mai multe anchete au fost deschise la Centrul de recuperare psihiatrică de la Bălăceanca

Anchete peste anchete la centrul de recuperare psihiatrică Bălăceanca, după ce un tânăr de 25 de ani a fost bătut şi lăsat să zacă într-o baltă de sânge

Vezi și

Anchete peste anchete la centrul de recuperare psihiatrică Bălăceanca, după ce un tânăr de 25 de ani a fost bătut şi lăsat să zacă într-o baltă de sânge

Tânărul este în continuare în comă. Reporterii Observator au intrat în salonul în care George a fost bătut crunt, de un alt pacient. Un individ periculos, cu care tânărul a fost închis la izolare. La trei zile de la incident şeful centrului ridică din umeri şi nu poate să explice de ce nu a auzit nimeni, nimic. 

George nu a avut nicio şansă. Lăsat singur, cu un bolnav agresiv, a căzut victimă sistemului care ar fi trebuit să-l salveze. În salonul de izolare, din Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Bălăceanca există doar două paturi vechi. Şi gratii la geam. Nu l-a auzit nimeni. Iar uşa se închide ca la închisoare, cu zăvorul. Orice încercare de-a ieşi e imposibilă.

Directorul centrului de recuperare nu ştie ce s-a întâmplat. De supravegherea asistaţilor se ocupau, în cazul de ieri, doi infirmieri, cărora li s-au luat declaraţii. Ministerul a dechis o anchetă. Directorul centrului nu ştie să spună exact, de ce George a ajuns la spital după o oră sau chiar mai mult.

Când putea vorbi, deşi internat cu retard mintal, George spunea că e bătut şi de angajaţi, şi de pacienţii agresivi. Fotografiile pe care familia le-a făcut în ultimii trei ani stau mărturie. Tânărul avea ochii vineţi şi faţa julită. Acum nu mai poate să vorbească. Este în comă. Cu prognostic rezervat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Mai multe anchete au fost deschise la Centrul de recuperare psihiatrică de la Bălăceanca