Antena Meniu Search
x

Mai multe drumuri naţionale din Prahova şi Braşov, acoperite de zăpadă

Mai sunt trei zile până la Paşte, dar la munte ninge mai ceva ca de Crăciun. Zăpada mieilor a ridicat bariere pe mai multe drumuri naţionale din Prahova şi Braşov pentru şoferi, chiar şi pentru cei pregătiţi de iarnă

Vezi și

Primăvara este ca iarna. Sute de şoferi au descoperit asta pe pielea lor, azi noapte. Cu trei zile înainte de Paşte, drumarii au muncit mai ceva ca-n toiul iernii. Dar în urma lor vântul a ridicat imediat bariere de zăpadă, care i-au oprit din drum pe cei mai mulţi şoferi.

Unii şoferi au făcut cale întoarsă şi au căutat o altă rută spre destinaţie, pe care să nu fie zăpadă, dar alţii n-au mai apucat să ia decizia asta. Au rămas înzăpeziţi sau mai rău, au ajuns în şanţuri din cauza vremii.

Drumul dintre Predeal şi Râşnov s-a transformat într-o capcană pentru TIR-uri. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să evite Valea Prahovei dacă au apucat să schimbe deja cauciucurile de iarnă cu cele de vară.

Împătimiţii sporturilor de iarnă cu siguranţă nu vor ocoli muntele în vacanţa de paşte. Mulţi au coborât pe pârtii încă de ieri, când a început să ningă.

În unele locuri, stratul de zăpadă depăşeşte cu mult nivelul din noaptea de Crăciun. La Bâlea, are acum 159 de centimetri, faţă de jumătatea de metru din iarnă. Pe Ceahlău, zăpada are 59 de centimetri. Iar pe vârful Omu, 37 de centimetri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mai multe drumuri naţionale din Prahova şi Braşov, acoperite de zăpadă