Antena Meniu Search
x

Mai multi elevi de elita din Ploiesti s-au umplut de paraziti la un concurs scolar

Elevii unui liceu de elita din Ploiesti n-au venit de la olimpiada cu mana goala, ci cu paduchi. Aproape douazeci de elevi de la un colegiu au fost trimisi acasa, pentru deparazitare

Vezi și

Si in Capitala, directorii de scoli sunt in alerta. Peste o suta de copii au fost descoperiti cu pediculoza, de la inceputul semestrului.

Zeci de elevi de la Colegiul Mihai Viteazul din Ploiesti au fost trimisi acasa, dupa controlul sanitar. Asistentii au descoperit ca adolescentii aveau paduchi. Elevii de la liceul de elita ar fi luat paduchii. la olimpiada.

Pediculoza, sau infectia cu paduchi se transmite extrem de usor. De la inceputul semestrului, numarul cazurilor a crescut simtitor fata de anul trecut - peste o suta de copii numai in judetul Prahova.

In Capitala, Directia de Sanatate Publica a trimis in scoli solutii antiparazitare, iar parintii au fost sfatuiti sa cumpere produse impotriva paduchiilor, din farmacii.

Numai anul acesta, in Bucuresti, au fost depistati 118 copii cu paraziti. Potrivit autoritatilor, acum mai sunt cateva cazuri, izolate. Dupa ce au fost deparazitati, elevii au fost reprimiti in scoli pe baza unui aviz epidemiologic de la medicul de familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Mai multi elevi de elita din Ploiesti s-au umplut de paraziti la un concurs scolar