Antena Meniu Search
x

Măicuţe evacuate din cauza alunecărilor de teren

40 de măicuţe au fost evacuate din mănăstirea Răteşti, judeţul Buzău, după ce dealul de sub aşezământ a luat-o la vale cu tot cu chilii.

Vezi și

 40 de măicuţe au fost evacuate din mănăstirea Răteşti, judeţul Buzău, după ce dealul de sub aşezământ a luat-o la vale cu tot cu chilii. Ploile din ultimele zile au amplificat alunecarea de teren începută în urmă cu două săptămâni, iar pământul a înghiţit pereţii caselor monahale.

Deasupra mănăstirii Răteşti, în judeţul Buzău, ploile au pierdut şirul zilelor. Apele cad fără încetare. Odată cu ele, cade şi dealul pe care a fost ridicat, acum câteva secole, lăcaşul de cult.

Prinse între cer şi pământ, chiliile măicuţelor rezistă cu greu. Falia în continuă mişcare desparte pereţii mănăstirii, centimetru cu centimetru. Cea mai afectată este clădirea stăreţiei, aproape ruptă în două de alunecarea pământului. Curentul electric şi gazele au fost întrerupte. Puţinii turişti au fost îngroziţi de peisajul dezolant care i-a întâmpinat încă de la intrarea în mănăstire.

Din fericire, lăcaşul nu duce lipsă de fonduri. Anul trecut, mănăstirea a primit o finanţare europeană de patru milioane de euro pentru reabilitare. Între timp, cele 40 de călugăriţe cu vârste cuprinse între 30 şi 90 de ani şi-au găsit un acoperiş temporar, în vecinătate. Acolo aşteaptă un semn de la Dumnezeu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Măicuţe evacuate din cauza alunecărilor de teren