Antena Meniu Search
x

Mama lui Ethan Hawke, şansă pentru copii

Aproape 700 de copii din familii rromi au fost ajutaţi anul acesta să poată merge la grădiniţă. Timp de un an, micuţii, din opt localităţi din judeţul Braşov, au învăţat să coloreze, să picteze, să socializeze, dar şi să citească

Vezi și

Aproape 700 de copii din familii rromi au fost ajutaţi anul acesta să poată merge la grădiniţă. Timp de un an, micuţii, din opt localităţi din judeţul Braşov, au învăţat să coloreze, să picteze, să socializeze, dar şi să citească. 

Cu ochii mari şi un zâmbet larg, din faţa unui raft plin cu jucării, o feţită priveşte atentă la tot ce se întâmplă în jurul ei. Ea este Casiana. Are cinci ani şi este unul dintre cei 670 de copii norocoşi din judeţul Braşov. Are şansa să înveţe.

Printre colegi şi jucării, la grădiniţa din Apaţa, Casiana pare ca orice alt copil. Acasă însă, sărăcia îşi spune cuvântul. Trăieşte într-o locuinţă cu două camere, împreună cu părinţii şi trei frăţiori. În timp ce mama rămâne acasă să aibă grijă de copii, tatăl munceşte cu ziua.

Programul a fost demarat în România, în urmă cu cinci ani. De atunci, sute de familii de romi din toată ţara au fost ajutate să îşi trimită copiii la gradiniţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Mama lui Ethan Hawke, şansă pentru copii