Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mamă şi fiică împreună, după 20 de ani

După aproape 20 de ani, o mamă şi-a reîntâlnit copilul! Emila Huss e primul copil din Generaţia Pierdută care se întoarce acasă. În România, e Emilia Varga

de Redactia Observator

la 11.11.2014 , 19:22

După aproape 20 de ani, o mamă şi-a reîntâlnit copilul! Emila Huss e primul copil din Generaţia Pierdută care se întoarce acasă. În România, e Emilia Varga

Fetiţa cu ochii mari şi speriaţi, filmată în orfelinatul suferinţei din Sighet, în anii '90. A fost salvată de o familie din America şi, acum, la 20 de ani, spune că abandonul a însemnat, de fapt, salvarea ei. Noua familie a dus-o la medic şi a însănătoşit-o. Iar Observator şi Acces Direct i-au împlinit visul. Să-şi cunoască părinţii naturali!

E îmbrăţişarea pe care, până acum, doar şi-au închipuit-o în visul de-o viaţă. A durat aproape două decenii ca o mamă şi fiica ei să fie, în sfârşit împreună!

Vezi și

I-a dat viaţă, dar nu ştia cum arată acum, în carne şi oase, primul ei copil născut. Soarta a vrut ca Emilia să stea în braţele mamei doar câteva luni.

Vorbesc în limbi diferite. Trăiesc diferit. Au amintiri diferite. Dar, acum, simt la fel: emoţia reîntâlnirii. Bucuria de a-şi umple golul din suflet şi eliberarea de trecutul dureros.

Dalida e sora mai mică a Emiliei. Sora bună, născută din aceiaşi părinţi, dar cu un destin diferit. Ea a rămas în familie. Şi, acum, la rândul ei, e mamă! A născut o fetiţă!

Şi-au dorit cu toţii revederea. Pentru Emilia, copilul din Generaţia Pierdută, întoarcerea acasă, înseamnă aflarea adevărului. S-a gândit mult la asta şi a împărtăşit totul cu reporterii Observator. Vrea să afle cine este ea cu adevărat, cum sunt părinţii ei, cum este ţara ei.

Emilia Huss e o lecţie de viaţă. E copilul mutilat în leagănul de la Sighetu Marmaţiei. A trăit acolo până aproape de vârsta de cinci ani. Acum are 20 de ani, dar s-a maturizat înainte de vreme.

A abandonată în spital și avea o malformaţie gravă: o gaură în inimă. Iar dacă nu ajungea la orfelinat, nu mai apărea mama adoptivă. Salvarea a venit din America. Şi pentru asta îi mulţumeşte mamei ei naturale.

Din partea mamei are cinci fraţi vitregi, din partea tatălui, şapte.

Se vor revedea cu toţii mâine.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Mamă şi fiică împreună, după 20 de ani