Antena Meniu Search
x

Mamele copiilor incurcati la maternitatea din Onesti cer despagubiri de 50.000 de euro

50.000 de euro despagubire pentru ca au plecat acasa, purtand in brate copilul celeilalte. Este pretul pe care ar putea sa-l plateasca angajatii spitalului din Onesti pentru suferinta prin care au trecut doua mame

Vezi și

Femeile nu acuza personalul medical doar de neglijenta, ci si pentru ca ar fi cerut spaga. Le-ar fi pretins bani ca sa-si ia copiii incurcati acasa.

De aproape o luna, doua mame din judetul Bacau alteapta sa afle cine le-a schimbat copiii, la o zi dupa nastere. O comisie de ancheta a stabilit pana acum doar sanctiuni in spital. Le-a stabilit, caci de aplicat, nu au fost aplicate. Managerul maternitatii e deocamdata in concediu.

Un sef de sectie si o asistenta-sefa si-au pierdut functiile, iar cinci asistente au retinere de salariu de 10%. Un vinovat clar n-a fost identificat inca.

Cei din spital au aruncat pisica in curtea politiei. Pana la finalizarea anchetei, Ramona Stefan, mama unuia dintre bebelusi, nu-si poate sterge din minte nici acum tratamentul de care ar fi avut parte inainte si dupa ce si-a adus pe lume copilul: Sa-mi dati bani daca vreti sa va vedeti baiatul. Exact asa ne-au zis doamnele asistente”.

Si la aceste acuzatii, directorul spitalului, Adrian Branzaniuc, raspunde cu resemnare: “Numai la noi credeti ca au cerut sau cer? Asta e sistemul”.

Si daca acesta e sistemul, asistentele se vor intoarce toate linistite la munca. Doua tinere mame ,insa, vor trai cu o drama in suflet toata viata.

Cele doua familii au cerut teste ADN care au confirmat ca fiecare dintre mame a plecat acasa, la piept, cu baietelul celeilalte. Copiii s-au intors la parintii biologici, insa nu si oficial. Parintii inca se impiedica de birocratie. Pentru chinul lor, cer despagubiri.

Ar fi o premiera, desi nu este prima data cand la maternitatea din Onesti, asistentele incurca bebelusi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mamele copiilor incurcati la maternitatea din Onesti cer despagubiri de 50.000 de euro