Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mamele infectate cu noul coronavirus la maternitatea Odobescu din Timişoara, externate

După ce timp de o lună au trecut prin cel mai negru coşmar, două tinere mame pot răsufla uşurate. Infectate cu noul coronavirus la maternitatea Odobescu din Timişoara şi despărţite de nou născuţii lor, astăzi a fost ziua în care, în sfârşit, au putut să-şi ţină bebeluşii în braţe.

de Redactia Observator

la 06.05.2020 , 17:12

  • Cadrele medicale se bucură de fiecare succes.
  • La Maternitatea Suport Bega niciun cadru medical nu a fost infectat.

Reîntâlnirea a fost emoţionantă. Mamele, dar şi nou născuţii lor, vindecaţi şi ei de COVID-19, au plecat acasă în aplauzele cadrelor medicale.

Au fost lacrmi de bucurie în faţa maternităţii Bega. Această tânără şi-a ţinut în braţe băieţelul după aproape 3 săptămâni în care au stat separaţi.

Adina Ștefan, mama: Am tot vorbit cu el şi când i-am zis: "mami, când mergem acasă?", mi-a zâmbit, mi-a zâmbit.

Vezi și

Marius Craina, sef secție Obstretica și Ginecologie Maternitatea Bega: O altă zi încărcată de emotie la maternitatea bega. dupa aproape 3 sapt de internare doua mame si nounascutii lor toti confirmati covid pozitiv care au beneficiat de tratament au fost externati

Mama şi bebeluşul au fost confirmaţi cu noul coronavirus la maternitatea Odobescu, imediat după naştere.

În aceeaşi situaţie au fost alte 17 mame. Printre ele şi Alexandra care a plecat tot astăzi acasă alături de fetiţa ei.

Alexandra, mamă: Foarte fericita ca totul s-a terminat cu bine si ne ducem sanatoase acasa. Nu ne mai gandim la ce a fost si incercam sa ne gandim la ce e acum.

Alexandra a fost internată în 16 aprilie şi de atunci a visat că va pleca acasă alături de copilul ei. Nu doar separarea a fost grea, ci şi faptul că a avut continuu emoţii pentru bebeluşul infectat cu noul coronavirus.

Cadrele medicale se bucură de fiecare succes, mai ales că s-au pregătit intens pentru ca mamele şi bebeluşii care ajung aici să aibă şanse maxime de însănătoşire.

Izabella Petre, conferentiar maternitatea Bega: Înainte de a ajunge la mnoi primul caz covid am facut circuitele, echipamentele la inceput a fost o provocare pentru ca era ceva nou pentru noi toti sa fim in aceasta conjunctura, dar stiind toate protocoalele si echipele, am exersat din 4 in 4 ore, si este pur si simplu o rutina

Până în acest moment, la Maternitatea Suport Bega niciun membru al personalului medical nu a fost infectat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Mamele infectate cu noul coronavirus la maternitatea Odobescu din Timişoara, externate