Antena Meniu Search
x

Manastirea Polovragi detine peste 3.000 de volume scrise in limba greaca, slavona si romana.

La manastirea Polovragi, exista o colectie de icoane pe sticla si pe lemn, insumand peste 650 exemplare, datand din secolele XVIII si XIX.

Vezi și

Oltenia este o zona unde traditiile stramosesti se pastreaza la fel de bine, nealterate de TV sau Internet, ca si in Maramures. Nu este o destinatie pretentioasa, adica nu trebuie sa faceti cine stie ce ocol ca sa o vedeti si aici ma refer la cei care merg la munte… la Ranca. Dincolo de faptul ca manastirea e veche… foarte veche, de pe la 1505, are pictata la intrare, de-a stanga si de-a dreapta usii, singura reprezentare a manastirilor de pe Muntele Athos. Stralucirea acestui lacas de cult atinge maximul in timpul lui Constantin Brancoveanu care o aduce la ceea ce vedem noi. Dincolo de aspectul asemanator unei cetati … veti fi uimiti sa aflati ca aici sunt pastrate peste 3.000 de volume scrise in limba greaca, slavona si romana. Pe langa acestea, se afla si un numar mare de carti rare si manuscrise de muzica psaltica. Si mai e ceva, o impresionanta colectie de icoane pe sticla si pe lemn, insumand peste 650 exemplare, datand din secolele XVIII si XIX.

La o aruncatura de bat se afla Pestera Polovragi… plina de povesti si legende spuse de copii. Aici nu sunt ghizi oficiali. Copii ai localnicilor isi asuma aceasta datorie. Te intreaba daca vrei sa afli povestea hrubei unde a trait zeul dacilor - Zamolxe sau a scheletului de fum negru. La final … dati cat va lasa inima.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Manastirea Polovragi detine peste 3.000 de volume scrise in limba greaca, slavona si romana.