Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Cătălin Botezatu, după ce manechinele prea slabe au fost interzise în Franţa: "Niciodată n-am fost de acord"

Manechinele extrem de slabe au fost interzise pe podiumurile din Franţa prin lege. Această măsură a venit din partea Ministerul Sănătăţii care vrea să lupte împotriva tulburărilor de alimentaţie, dar şi a indealurilor de frumuseţe de neatins.

Vezi și

Manechinele extrem de slabe au fost interzise pe podiumurile din Franţa prin lege. Această măsură a venit din partea Ministerul Sănătăţii care vrea să lupte împotriva tulburărilor de alimentaţie, dar şi a indealurilor de frumuseţe de neatins.

În spatele reflectoarelor, viaţa de model nu e tocmai uşoară. Emma Dumitrescu, câştigătoarea concursului Next Top Model, tocmai s-a întors de la Miami. Spune că perioada asta a fost cea mai frumoasă din viaţa ei, dar i-a ajuns.

EMMA DUMITRESCU, fotomodel

"În modelling, întotdeauna am avut problema asta cu slăbitul, tot timpul o agenţia se găsea să-mi spună: Mai trebuie să slăbeşti! Nu a fost niciuna să zică: Băi, da, eşti perfectă! Este frustrant la un moment dat."

Frustrant şi greu de acceptat că nu te poţi încadra în parametrii doriţi de designeri. Emma şi-a dedicat ultimii 6 ani acestei cariere. Modele din întreaga lumea jung să-şi pună sănătatea în pericol pentru cele 30 de secunde pe podium.

EMMA DUMITRESCU, fotomodel

"E foarte greu să te întreţii la o greutate anume, ami ales când te chinui tot timpul să slăbeşti, să fi pe placul tuturor agenţiilor! Multe fete din această cauză a slăbitului ajung să se gândească în fiecare zi <<ce mănânc, ce să nu mănânc>>, ajung s-o dea în anorexie, la psihiatrii."

Tocmai de aceea, Franţa a dat o lege clară prin care interzice prezenta pe podium a manechinelor prea slabe. Modelele vor trebui să prezinte, de acum înainte, un certificat medical unde va fi mentionat indicele de masa corporala. Adică indicatorul oficial de calculare a greutatii ideale in functie de inaltime. Sunt şi designeri care spun că legea este de bun augur.

CĂTĂLIN BOTEZATU, designer

"Întotdeauna am preferat să lucrez cu fete bine proporţionate, cu forme, aş putea spune, niciodată n-am fost de acord cu aceste modele anorexice care cad pe podium pentru că sunt dizgraţioase. Nu e firesc, nu e frumos să priveşti aşa indiferent cât de bine ar cădea produsul pentru că mulţi designeri au impresia că dacă modelul este slab, produsul cade mai bine, exclus!"

O altă prevedere a legii impune ca de la 1 octombrie, fotografiile editate vor trebui etichetate, astfel să se specifice că pozele au fost retuşate.

CĂTĂLIN BOTEZATU, designer

"Când te photoşopezi, te slăbeşti, iar în ceea ce priveşte piaţa românească, ne de modele, ci de fete care îşi pun... mai lipseşte jos preţul! Eu zic că orice femeie, orice bărbat ar trebui să-şi pună pozele natural!"

Ingrijorător este că super modelele anorexice rerezintă un ideal pentru milioane de tinere din intreaga lumea. Atunci, apar problemele.

Keren Rosner, psihoterapeut

"Sunt foarte multe tinere care se inspiră din reviste, urmăresc aceste modele şi îşi doresc cu ardoare să arate identic, standardul de frumuseţe a ajuns să fie acesta, exagerat,foarte greu de atins, eforturile fiind foarte mari, ajung să aducă probleme de sănătate!"

Cei care vor încălca această lege riscă oa mendă de până al 75 de mii de euro sau până la 6 luni de închisoare. În Franţa, între 30 şi 40 de mii de persoane suferă de anorexie, iar 90% sunt femei,

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Reacţia lui Cătălin Botezatu, după ce manechinele prea slabe au fost interzise în Franţa: "Niciodată n-am fost de acord"