Antena Meniu Search
x

Manuale gratuite pe banii elevilor

Pentru elevii de clasele a XI-a şi a XII-a, anul şcolar vine cu o veste bună şi una mai puţin bună. Manualele vor fi decontate, dar numai în baza a 55 de lei

Vezi și

Pentru elevii de clasele a XI-a şi a XII-a, anul şcolar vine cu o veste bună şi una.mai puţin bună. Manualele vor fi decontate, dar numai în baza a 55 de lei

Elevii sunt siguri că nu va fi suficient, dar părinţii sunt mulţumiţi că vor cheltui mai puţin. În schimb, în şcoli, noua reglemetare este mai mult un.zvon. Iar secretarele nu le dau prea multe speranţe elevilor. 

Pentru multe şcoli, decontarea manualelor pare un lucru greu de crezut. Secretarele sunt sigure că tot cu ajutorul colegilor mai mari, elevii din anii terminali pot avea cărţi.

Chiar dacă este un prim pas, elevii din clasele a XI-A ş a XII-a sunt convinşi că cei 55 de lei nu sunt suficienţi. Un manual costă în medie 25 de lei. Numai pentru materiile importante, elevii ar trebui să plătească cel puţin 100 de lei. Pentru părinţi, noua reglementare este o gură de aer care-i salvează, deocamdată, de la alte cheltuieli.

Elevii pot deconta cârţile la secretariatul şcolii cu o solicitare scisă şi cu factura fiscală. Trebuie să apară numele elevului sau al părintelui, suma plătită, titlul şi autorii manualului.

Oficialii susţin că decontarea manualelor ar putea costa aproximativ 20 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Manuale gratuite pe banii elevilor