Antena Meniu Search
x

Manuale noi, in varianta tiparita si digitala, din 2014

Un proiect al Ministerului Educatiei prevede ca manualele noi, tiparite, din invatamantul preuniversitar, sa fie insotite si de o varianta digitala, ce va beneficia de exercitii interactive, jocuri, animatii si filme

Concret, elevii vor primi, la inceputul anului scolar, manualele in doua variante, tiparita si digitala (stocata pe un CD), iar cea on-line va fi postata pe platforma www.manuale.edu.ro.

"Varianta digitala a manualului scolar trebuie sa fie similara variantei tiparite a acestuia, prin respectarea continutului stiintific, ordinii temelor, stilului grafic si asezarii in pagina. Ilustratiile care se regasesc in varianta digitala a manualului scolar si sarcinile de lucru definite in vederea formarii/dezvoltarii competentelor trebuie sa creeze activitati multimedia interactive de invatare (AMII). Manualul in varianta digitala are exercitii interactive, jocuri educationale, animatii filme si simulari care prin utilizare aduc un plus de profit cognitiv. Manualele in varianta digitala trebuie sa fie utilizabile atat in procesul de predare-invatare-evaluare, cat si in mod individual", prevede proiectul, potrivit Antena 3.

Mai mult decat atat, varianta electronica poate fi folosita si drept caiet de notite, in care se pot stoca lucrarile personale.

In plus, conform proiectului calendarul realizarii manualelor scolare pentru preuniversitar incepe in anul scolar 2013-2014 si ar urma sa se incheie in 2017-2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Manuale noi, in varianta tiparita si digitala, din 2014