Antena Meniu Search
x

Marea familie a actorilor s-a strâns astăzi la căpătâiul Olgăi Tudorache, la Teatrul Naţional

Momente de mare emoţie, astăzi, la Teatrul Naţional. Mari artişti au venit să-şi ia rămas bun de la Olga Tudorache.

Vezi și

Momente de mare emoţie, astăzi, la Teatrul Naţional. Mari artişti au venit să-şi ia rămas bun de la Olga Tudorache. Unii i-au fost elevi şi îi datorează succesul în carieră. Vorbesc nu doar despre un geniu al scenei, ci mai ales despre o mamă. Îşi aduc şi astăzi aminte cum le aducea prăjituri şi avea grijă de ei ca de propriii copii.

Pentru generaţii întregi de actori, magnifica doamnă a teatrului a fost ca o mamă. Azi, au venit să-i mulţumească pentru ceea ce sunt. "Acum 36 de ani, în clădirea asta, băiatul ăsta care vă vorbeşte, dădea examen la teatru. De partea cealaltă, era doamna Olga. Părea foarte aspră. Eu am crezut că am picat.", îşi aminteşte Dan Puric. 

Chipul ei sever era doar o mască în spatele căreia se ascundea un om sensibil. "Patru ani de instrucţie şi militărie. Dar doamna Olga, primele cuvinte pe care le-a spus: Vreau să vă fie foarte clar, patru ani voi fi mama voastră! Cine venea cu sacoşelele pline de prăjituri făcute acasă? Doamna Olga, care trebuie să-şi hrănească copiii.", rememorează actorul Doru Ana.

Poate de acceea, rolul din "Regina mamă" i s-a potrivit cel mai bine. Fiul Alexandru, născut dintr-o mare iubire, venit din America să-şi conducă mama pe ultimul drum. 

Olga Tudorache a plecat din Teatrul Naţional în aplauzele marilor actori. Pe coroane şi pe buzelor lor s-a citit,  "Noapte bună, mamă!". Replica din piesa în care a jucat, sună acum dureros. De mâine, Olga Tudorache se va odihni la cimitirul Bellu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Marea familie a actorilor s-a strâns astăzi la căpătâiul Olgăi Tudorache, la Teatrul Naţional