Antena Meniu Search
x

Marian Vanghelie şi Oana Mizil, chemaţi la DNA, în dosare diferite

De mai bine de 12 ore, primarul care "este", Marian Vanghelie, e ţinut în focuri de procurorii DNA. L-au ridicat dimineaţă din casa iubitei lui, Oana Mizil. Şi ea a fost dusă în faţa procurorilor

Vezi și

De mai bine de 12 ore, primarul care. "este", Marian Vanghelie, e ţinut în focuri de procurorii DNA. L-au ridicat dimineaţă din casa iubitei lui, Oana Mizil. Şi ea a fost dusă în faţa procurorilor

Unde a anunţat că e. însărcinată. Dar anchetatorii, tot au pus-o sub acuzare. Pentru că ar fi obţinut câştiguri din magazinele de modă pe care le-ar controla. Firme care ar fi fost şi ele abonate la bugetul primăriei sectorului 5. Edilul Vanghelie a acuzat că ar fi luat comisioane de milioane de euro, pentru atribuirea contractelor către afaceriştii preferaţi. 

Doi iubiţi celebri. Marian Daniel Vanghelie, primarul sectorul 5 și Oana Niculescu Mizil, deputat. Ea ajunge la DNA cu limuzina personală. Dar însoţită de poliţişti. El e flancat de jandarmii din brigada specială.

E ziua în care primarul "care este" a fost luat din casa iubitei. E ziua în care procurorii DNA şi mascaţii verifică tot. Mai bine de patru ore au stat în vila cu trei niveluri, din centrul Capitalei.

Surse judiciare susţin că Vanghelie şi-ar fi luat 20 la sută din contractele semnate ca primar. S-ar fi ajuns la sume colosale. Doar o firmă ar fi obţinut 2 miliarde de lei de la bugetul de stat. Adică, peste 440 de milioane de euro! Pentru a se asigura că primeşte "partea lui", Vanghelie ar fi primit, pe numele şoferului său, părţi sociale la o firmă mare. De altfel, la banii primăriei ar fi fost abonat şi SRL-ul controlat de iubita lui, Oana Mizil.

Deocamdată e clar că procurorii au stat acasă la el cu ochii pe. bijuterii. I-au luat ceasurile de câteva zeci de mii de euro. Dar şi documentele unui teren deţinut de fosta soacră. Averea lui, în acte, nu e spectaculoasă. Pe lângă ceasuri, deţine o casă, un apartament, o maşină şi tablouri.În ultima declaraţie, 2010, mai are şi câteva împrumuturi acordate, dar scrisul de mână e indescifrabil.

Şi ea se declară nevinovată. Deşi, procurorii tocmai au pus-o sub acuzare. Pentru operaţiuni comerciale incompatibile cu funcţia de deputat. Primul pas în apărare a fost plecarea din Parlament. Astăzi şi-a dat demisia. Mai are o condamnare, încă nedefinitivă, de trei ani cu suspendare, pentru că şi-a angajat mama la cabinet.

Iubitul ei nu a mai fost judecat niciodată pentru corupţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Marian Vanghelie şi Oana Mizil, chemaţi la DNA, în dosare diferite