Antena Meniu Search
x

Un senator propune legalizarea şi distrubuirea în farmacii a marijuanei

Marijuana este benefică şi trebuie legalizată: este mesajul lansat în Senatul României de faimosul neurochirurg Leon Dănăilă.

Vezi și

Marijuana este benefică şi trebuie legalizată: este mesajul lansat în Senatul României de faimosul neurochirurg Leon Dănăilă. La 84 de ani, senatorul liberal pledează pentru consumul de canabis în scop medicinal. Cancerul, maladiile Alzheimer şi Parkinson ar fi mai uşor de suportat cu ajutorul drogului, susţine reputatul academician. 

Marijuana pe reţetă, disponibilă la scară largă, este propunerea lui Leon Dănăilă, considerat un geniu al neurochirurgiei. Acum şi senator în Parlamentul României, medicul spune că a studiat mult timp efectele drogului asupra sănătăţii: "Are nişte efecte foarte benefice în cazul durerilor foarte puternice, intratabile. Are efect anticanceros, are efect împotriva leucemiei, împotriva maladiei Alzheimer. Are efect benefic asupra maladiei Parkinson."

Nu la fel cred şi ceilalţi medici parlamentari, care resping ideea legalizării drogului. Şi Biserica Ortodoxă Română se opune ideii lui Leon Dănăilă.

Şi totuşi, consumul de marijuana este perfect legal în Spania şi e tolerat în anumite limite în Olanda, Slovenia sau Portugalia. În România, Norvegia, Polonia sau Turcia, este ilegală cultivarea drogului. Chiar dacă, teoretic, canabisul medicinal este permis în ţara noastră , sub formă de tincturi sau uleiuri speciale, încă din 2005, tratamentele pe baza controversatei plante nu se găsesc în farmacii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un senator propune legalizarea şi distrubuirea în farmacii a marijuanei