Antena Meniu Search
x

Marioara Zavoranu, la un pas sa-si recupereze aurul confiscat de comunisti

Instanta a hotarat ca ea isi poate recupera bijuteriile mostenite de la sot si de la mama si confiscate de comunisti. Est vorba despe bratari, inele, coliere si ceasuri de mare valoare. In total, peste 150 de grame de aur pur.

Vezi și

La soare te poti uita, dar la aurul ei ba. Si peste tot acest aur vine altul. Marioara Zavoranu e pregatita sa mai invarta pe degete inca cinci inele. Plus patru bratari, sase pandantive si patru lantisoare: “Sunt bijuterii de familie, sunt bratari, ceasuri de-ale mamei, ceasuri de-ale tatei. Unele sunt foarte vechi, altele sunt mai noi”.

Noroc ca aurul nu se strica si ca, dupa 30 de ani, el va fi la fel de stralucitor. 150 de grame de aur se vor intoarce in mana Marioarei. I-au fost confiscate in 1984, odata ce sotul ei de atunci, Ioan Banicioiu, a fost condamnat la ani de temnita grea pentru o delapidare uriasa. Acum, statul e obligat sa i le inapoieze.

Printre ele, un ceas legendar, care se zvoneste ca ar fi stat la mana lui Nicolae Ceausescu.

“Nu, astea sunt povesti. Probabil avea si Nicolae Ceausescu un Omega Constelation, ca a fost o editie foarte scurta. Si tata avea un ceas tot Omega Constelation, mare frumos, barbatesc”, spune Marioara Zavoranu.

De la mana tatalui ei si din legenda marelui dictator, ceasul ar putea sa aterizeze la incheierura lui Razvan, iubitul Oanei Zavoranu. Cat despre bratari, inele si cercei, planuieste sa i le lase fiicei sale.

Marioara Zavoranu se lupta de opt ani in instanta pentru aurul confiscat de comunisti. Tribunalul Bucuresti a hotarat abia acum ca Banca Nationala a Romaniei sa-i inapoieze bijuteriile. Decizia nu este definitiva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Marioara Zavoranu, la un pas sa-si recupereze aurul confiscat de comunisti