Antena Meniu Search
x

Soția unui bărbat răpus de spirt contrafăcut, mărturie tulburătoare: "Au murit ca cărăbuşii de mai toţi"

Mărturie tulburătoare a unei femei din Iaşi al cărei soţ a fost răpus de un cocktail toxic vândut drept spirt medicinal. Femeia spune că otrava a răpus oamenii ca pe cărăbuşi. Între timp, necropsia a arătat că şi cei doi bărbaţi dezgropaţi ieri au murit tot din cauza alcoolului toxic. Iar spirtul contrafăcut era colorat cu vopsea de ouă.

de Redactia Observator

la 05.05.2020, 19:51

Vezi și
  • Consumul de spirt era un obicei în Brăteşti
  • Alcoolul metilic a răpus 10 oameni 

Agafia Teofan, soţia uneia dintre victime -Romul nu era bun, ca apa, vodka era ca apa şi ăsta era mai tărie, se simţea el mai bine. Spirtul era foarte tare pentru el, asta simţea el.

Văduvă de câteva zile, Agafia Teofan crede că a avut noroc. În ziua în care soţul ei a băut spirtul contrafăcut, era plecată să muncească cu ziua, iar, când s-a întors acasă, sticla era goală. Aşa a scăpat cu viaţă.

Agafia Teofan, soţia uneia dintre victime - Beam, v-am spus că am băut şi eu. Serveam. Puţin ameţeam şi munceam. N-aveam treabă.

Înainte să-şi descopere soţul mort, Agafia a găsit-o fără suflare şi pe vecina lor. În total, patru oameni din acelaşi sat au murit în 24 de ore.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Agafia Teofan, soţia uneia dintre victime - Au murit ca cărăbuşii de mai toţi. Au băut spirt şi-au murit. De la spirt, de la spirt. Ca cărăbuşii de mai s-au dus.

În sticlele care aveau eticheta de spirt, anchetatorii au descoperit alcool metilic ce avea o concentraţie de 300 de ori mai mare decât doza letală. Mai mult, otrava era colorată cu vopsea de ouă.

Localnicii din Brăteşti spun că nu este o practică neobişnuită consumul de spirt în loc de băutură alcoolică. Şi nu doar pentru că este mult mai tare, ci şi pentru că este mult mai ieftin.

"Că nu au bani să cumpere băutură din astalaltă şi beau spirt. Dintr-o jumătate de kil face un kilogram", explică un localnic consumul de spirt.

Agafia Teofan, soţia uneia dintre victime - Era 7 lei înainte jumătatea. Din ăstia 7 lei, dizolvai, făceai un kilogram. Spirtul îl dizolvam, v-am spus, cu suc. Dar de la spirt n-a murit el. Dar de când a ieşit alcoolul ăsta. De la ăsta a plecat soţul meu.

Otrava a răpus 10 oameni 

10 oameni au murit după ce au băut otrava cumpărata din magazin. Ancheta i-a condus pe procurori chiar şi în cimitir. Au fost dezgropate două cadavre pentru necropsie.

Alcoolul toxic ar fi ajuns în mai multe judeţe din Moldova. Era fabricat de doi oameni de afaceri arabi într-o casă închiriată în Dobroieşti, judeţul Ilfov, şi conţinea alcool metilic în loc de alcool etilic. Deși periculos, alcoolul etilic poate fi procesat de organism. Alcoolul metilic, în schimb, este letal. Cele două nu pot fi diferenţiate după miros sau gust.

Oamenii de afaceri au ajuns după gratii, iar în acest moment este căutat şi un al treilea suspect, fiul unuia dintre ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Soția unui bărbat răpus de spirt contrafăcut, mărturie tulburătoare: "Au murit ca cărăbuşii de mai toţi"