Românii se pregătesc pentru masa de Crăciun. Oamenii au format cozi la măcelării, unde există liste de aşteptare
Măcelăriile abia mai fac faţă valului de clienţi. Românii au început să-şi facă provizii pentru mesele de sărbătoare. Deşi carnea de porc e mai scumpă anul acesta, tot s-au format cozi.
Măcelăriile abia mai fac faţă valului de clienţi. Românii au început să-şi facă provizii pentru mesele de sărbătoare. Deşi carnea de porc e mai scumpă anul acesta, tot s-au format cozi.
În această piaţă din Capitală, cozile la măcelării s-au format de la primele ore ale dimineţii. Oamenii au aşteptat zeci de minut, ca să fie siguri că nu rămân fără carne pe masa de Sărbători.
Măcelarii sunt mulţumiţi şi susţin că, în ciuda epidemiei de pestă porcină, vânzările nu au scăzut. Ba chiar speră să aibă suficientă marfă pentru valul de cumpărători.
Fănica Anton, măcelar: "Maţele de tobă, de caltaboş, de lebăr, de cârnaţi şi şoriciul se vinde foarte bine".
Carnea de porc ne costă mai mult faţă de Crăciunul trecut. Asta, din cauza valului de scumpiri de anul acesta, dar şi pentru că, din cauza pestei porcine, producţia internă a scăzut.
Anul trecut, la producător, carnea de porc se vindea cu cel mult 10 lei kg, iar acum se vinde cu 3 lei mai mult. Până în magazine, însă, preţul aproape că se dublează. Carnea costă aici 24 de lei, cu 2 lei mai mult faţă de anul trecut. 15.40
Agitaţie mare, zilele acestea, este şi în ferme. Totuşi, crescătorii îi sfătuiesc pe clienţi să nu se grăbească la prepararea bunătăţilor din carne.
Cei care nu au timp sau nu ştiu să pregătească acasă cârnaţii, caltaboşul, toba sau lebărul le pot cumpăra gata preparate de la magazinele tradiţionale. Aici, însă, preţurile sunt ceva mai mari decât în pieţe şi hipermarketuri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰