Antena Meniu Search
x

Video Masa de Crăciun, mai scumpă în 2022. Prețurile tot mai mari îi obligă pe români să cumpere mai puțin sau de calitate mai proastă

Crăciun... la suta de grame. De asta vor avea parte mulţi români în 2022, în special cei cu venituri mici. Scumpirile din ultima vreme îi vor face să cumpere mai puţin şi să caute promoţiile sau produsele la preţ mai mic.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.10.2022, 14:04

Vezi și

"În acest an masa de Crăciun va fi mai săracă, din cauza scumpirilor mulți români nu își vor permite să cumpere la fel de mult ca în anii trecuți. Știm foarte bine că inflația că avem o rată a inflației record de 15,9% în luna septembrie a acestui an, iar datele oficiale arată faptul că alimentele s-au scumpit în ultimul an cu aproape 20%. Există și produse alimentare în cazul cărora creșterea este și de 50%, de exemplu la zahăr și ulei. Lactatele s-au scumpit, în medie, cu 30%, la fel și produsele din carne sunt mai scumpe cu 20%.

În perioada următoare, pe măsură ce ne apropiem de sărbătorile de iarnă aceste alimente de bază vor fi din ce în ce mai scumpe, așa că o să fim nevoiți să scoatem mai mulți bani din buzunar în acest an pentru masa de Crăciun. Avem un studiu care arată că românii vor cumpăra în acest an produse de o calitate mult mai slabă. Unul din trei români spune că va alege produse marcă proprie, produse care adesea au o calitate mai slabă și care sunt cu 30% mai ieftine decât brandurile consacrate", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Masa de Crăciun, mai scumpă în 2022. Prețurile tot mai mari îi obligă pe români să cumpere mai puțin sau de calitate mai proastă