Antena Meniu Search
x

Video Masa de Paşte, între tradiţional şi sofisticat. Tartele sunt mai nou preferatele românilor

Atunci când vorbim despre masa de Paşte, vorbim şi despre deserturi. Cozonacul sau pasca sunt nelipsite. Totuşi cofetarii au şi preparate sofisticate pentru cei care vor să încerce ceva nou. Tartele sunt mai nou preferatele românilor. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 27.05.2021, 16:49

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Primul pas este acela de a realiza o crustă dulce, după care o mică bordură pe bază de bezea, iar apoi, acest caramel. Pe bază de zahăr. Se adaugă frişcă şi nuca.

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni și budincă de vanilie

În câţiva paşi, tarta este e gata de scos la vânzare. Între timp, alte mâini iscusite pregătesc cozonacii. 

Este un cozonac mai nou, adică adaptat timpurilor noastre. Sunt foarte căutaţi. Chiar avem clienţi. Ni iau calzi de pe tejghea.

Pe acelaşi subiect

Pentru cei care caută dulciuri cu dichis, maeştri cofetari au creat deserturi alese.

Tortul acesta se numeşte Berry, este un tort cu un blat umed, o cremă bavariană reinterpretată, ne-am gândit să venim cu ceva nou, cu fructe.

Iulia Cantea, reprezentant cofetărie: A fost, într-adevăr, o îndrăzneală pentru noi. Dar a fost de bun augur, pentru că oamenii au fost încântaţi de tot ceea ce am adus nou, de la ruladă cu trandafiri până la torturile reinterpretate.

Tradiţionalul blat din pandişpan poate fi înlocuit cu unul din bezea, caramel şi fistic. Iar cozonacul poate fi umplut cu cele mai fine creme de ciocolată şi alune de pădure. 

Cristina Oprea - reporter Observator: Asociaţi cu toată încrederea cozonacul cu un pahar răcoros de roze. Este o combinaţie cu care nu veţi da greş şi pentru care veţi primi, garantat, aprecierea oaspeţilor.

Mare parte dintre români preferă totuşi reţetele tradiţionale, de pe vremea bunicii.

Clientă: Tradiţional, că am şi o vârstă.

Client: Tradiţionalul e cel mai bun, nu consider că ar mai trebui ceva adăugat la el.

Cel mai recent studiu în domeniu arată că, de Paşte,  jumătate dintre români vor prepara cozonacii în propriile bucătarii. Dacă aleg totuşi să îi cumpere, 89% dintre consumatori spun că preferă brandurile româneşti şi rețetele tradiționale, în detrimentul mărcilor internaționale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Masa de Paşte, între tradiţional şi sofisticat. Tartele sunt mai nou preferatele românilor