Antena Meniu Search
x

Masca de protecție devine obligatorie în spațiile aglomerate din Gorj

Autoritățile din Gorj au impus obligativitatea purtării măștii de protecție în parcuri, piețe, parcările din apropierea acestora, stațiile de transport în comun și zonele de promenadă. Măsura va intra în vigoare din data de 1 august 2020.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 31.07.2020, 17:51

Masca de protecție obligatorie în Gorj
Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în zonele aglomerate din Gorj - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Măsura a fost luată în încercarea de a opri răspândirea SARS-CoV-2
  • 807 pacienți diagnosticați pozitiv în județ, dintre care 41 în ultima zi

"Având în vedere creșterea numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Gorj în ultimele 10 zile, Direcția de Sănătate Publică Gorj a propus, astăzi, 31 iulie 2020, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, instituirea obligativității purtării măștilor de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente în următoarele spații publice deschise:

- piețe;

- parcările din apropierea piețelor;

- stațiile mijloacelor de transport în comun;

- zonele de promenadă - zona de centru și parcurile din municipiul Tg-Jiu și din orașele/comunele din județul Gorj", se arată în comunicatul autorităților locale.

Sunt exceptate de la măsura obligativității purtării măștilor de protecție persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditate crescută, precum și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Propunerea Direcției de Sănătate Publică Gorj a fost votată în unanimitate.

Totodată, în cadrul aceleiași ședințe a fost adoptată suspendarea de târguri/bâlciuri cu ocazia sărbătorilor religioase.

Măsurile intră în vigoare din data de 1 august 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Masca de protecție devine obligatorie în spațiile aglomerate din Gorj