Antena Meniu Search
x

Un număr îngrijorător de maşini care circulă pe şoselele din România au defecţiuni tehnice

Un număr îngrijorător de maşini care circulă pe şoselele din România au defecţiuni tehnice. O spun inspectorii Registrului Auto Român care, de la începutul anului, au controlat peste 30 de mii de autoturisme

Vezi și

Un număr îngrijorător de maşini care circulă pe şoselele din România au defecţiuni tehnice. O spun inspectorii Registrului Auto Român care, de la începutul anului, au controlat peste 30 de mii de autoturisme, iar jumătate dintre ele aveau probleme.

Reporterii Observator au însoţit echipele de control. Şi, în câteva zeci de minute, mai mulţi şoferi au rămas fără permis şi certificat de înmatriculare. În faţa camerei de filmat, cei prinşi cu nereguli au încercat să negocieze cu poliţiştii.

Jurnaliştii Observator au ajuns la ora 9 dimineaţa, zona de nord a Capitalei. Mii de maşini intră şi ies din Bucureşti. Poliţiştii opresc o autoutilitară, iar inspectorii de la RAR încep verificările. 

Pare greu de crezut, dar maşina are ITP valabil. După ce poliţiştii reţin talonul autoturismului şi permisul şoferului, începe negocierea. Chiar în faţa camerei de filmat.

După câteva minute, scenele se repetă.

De la începutul anului, inspectorii RAR au verificat peste 33 de mii maşini. Jumătate dintre autoturisme au defecţiuni, iar aproape 1700 sunt un pericol pentru trafic.

Una din 10 maşini verificate poluează peste limită. Şoferul are o explicaţie, dar nu scapă de sancţiune.

Doar în ultimele luni, în toată ţara au fost găsite aproape 70 de maşini cu ITP falsificat. 

Au fost reţinute mii de certificate de înmatriculare. După modificarea legii şi introducerea camerelor de supraveghere în staţiile ITP, procentul maşinilor respinse a ajuns la aproape 30 la sută.

În plus, de anul viitor, ministerul Mediului vrea ca maşinile care sunt casate în programul Rabla să aibă ITP valabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un număr îngrijorător de maşini care circulă pe şoselele din România au defecţiuni tehnice