Antena Meniu Search
x

Maternitatea Giulesti nu are bani pentru plata despagubirilor

Sentinta data ieri la Maternitatea Giulesti ar putea inchide de tot spitalul in care vin pe lume anual mii de copii. Conducerea spitalul sustine ca nu are bani sa le despagubeasca pe familiile indurerate

Vezi și

Reprezentantii spitalului spun ca nu exista bani pentru aceste daune morale si ca ar trebuie sa fie sprijiniti de Primaria Capitalei. Acestia spera ca pana ca decizia sa devina una definitiva, daunele sa se micsoreze pentru ca acestea ar trebui stabilite in functie de finantarea fiecarui spital. In cazul in care decizia va fi una definitiva, este posibil ca Maternitatea Giulesti sa se inchida. Mai mult, ar putea fi executata silit.

Pentru familiile care au trait clipe de cosmar la Maternitatea Giulesti, amintirile sunt inca vii. Daniel Bostan, tatal unuia dintre bebelusii morti in incendiu, a apucat doar o data sa-si stranga copilul la piept. George, caci asa voiau sa-l boteze, a mai trait doar trei saptamani. Trei saptamani de chin cumplit. De-atunci, parintii si sora lui mai mare au ramas cu durerea si cu dorul.

Dupa aproape trei ani de la tragedie, familiile celor sase copii care au pierit in flacari, dar si cele ale suprevietuitorilor vor primi despagubiri materiale si daune morale. In total, peste patru milioane de euro.

Asistenta Florentina Cirstea este cea care a primit cea mai mare pedeapsa: doi ani si doua luni de inchisoare cu executare. Doi ani a primit si electricianul Gigel Oprea, cel care facuse o improvizatie la instalatia de aer conditionat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Maternitatea Giulesti nu are bani pentru plata despagubirilor