Antena Meniu Search
x

Medic condamnat la trei ani cu suspendare pentru neglijenta

Premiera in Harghita! Un medic din Miercurea Ciuc a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru ca din cauza lui, un nou-nascut a ramas orb

Vezi și

“Doctorii mi-au spus ca are o evolutie destul de buna. Dupa trei zile, doamna doctor a plecat in concendiu. Sef de sectie neonatologie si singurul doctor neonatolog din spital”, a spus mama baiatului.

Situatia s-a schimbat insa radical si dramatic, dupa sapte saptamani, adica la externare. Femeia si-a dus pruncul nascut prematur, la un control oftalmologic. “Avea dezlipire de retina. De gradul cinci. Asta insemnand ca orice interventie este inutila”, a mai spus Aurora Neagoe.

Asta desi medicul care l-a ingrijit pe Stefan ar fi asigurat-o ca micutul ei e perfect sanatos inainte de externare. In tot timpul cat a stat in spital, baietelul ar fi fost tinut doua luni in incubator. Si doar trei zile monitorizat, pana cand medicul a plecat in concendiu.

Se intampla in urma cu sase ani. De atunci, femeia si-a luat copilul si-a plecat, disperata, prin spitalele din toata lumea. Controale si operatii. Toate nereusite. Familia a depus plangere si la Colegiul Medicilor. In timp ce conducerea spitalului din Miercurea Ciuc nu poate comenta, insa, cazul. “Stiu de acest fapt doar din presa. Ca a suferit o trauma in spitalul nostru nu putem dovedi cu certitudine. S-a intamplat cand eu nu eram managerul spitalului”, a precizat medicul Demeter Ferenc, managerul Spitalului din Miercurea Ciuc

Acum, magistratii Judecatoriei Miercurea Ciuc au hotarat ca medicul, pensionat in urma cu doi ani, se face vinovat de vatamare corporala din culpa. Barbatul a primit trei ani de inchisoare cu suspendare. Iar momentan, nu e de gasit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Medic condamnat la trei ani cu suspendare pentru neglijenta