Antena Meniu Search
x

Un medic constănțean depistat cu COVID-19 a murit la Matei Balș. ”A pierdut lupta cu virusul asta nenorocit”

Un medic din Constanța infectat cu coronavirus a murit la Institutul Matei Balș din Capitală, unde a fost transferat după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.04.2020, 11:35

Un medic constănțean depistat cu COVID-19 a murit la Matei Balș
Un medic constănțean depistat cu COVID-19 a murit la Matei Balș - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Medicul Valeriu Neagoe fusese transferat la Institutul Matei Balș din Capitală.
  • Este primul deces al unui medic din România, de la debutul pandemiei de COVID-19.

Este vorba de dr. Valeriu Neagoe, medic pe Secția Medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Medicul fusese contact direct cu primul pacient din Constanța bolnav cu noul coronavirus.

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătății, medicul, în vârstă de 62 de ani, a lucrat în spital, la specialitatea medicina interna până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020.

Colegii de la Spitalul din Constanța sunt acum în doliu și au transmis un mesaj emoționant în memoria medicului Valeriu Neagoe.

Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni.... Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească... În noaptea asta fac de garda în onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie..”, a transmis un medic pe Facebook. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Un medic constănțean depistat cu COVID-19 a murit la Matei Balș. ”A pierdut lupta cu virusul asta nenorocit”