Antena Meniu Search
x

Medicii dermatologi: crema de soare trebuie folosită din luna MARTIE

Cremele de soare nu mai sunt doar pentru vară. O spun medicii dermatologi, care ne recomandă să le aplicăm încă din luna martie.

Vezi și

 Cremele de soare nu mai sunt doar pentru vară. O spun medicii dermatologi, care ne recomandă să le aplicăm încă din luna martie. Nu mai avem chiar patru anotimpuri. Prin urmare, nici pielea nu mai are timp să se adapteze cu soarele.

În plus, radiaţiile sunt mult mai puternice, aşa că au nevoie de protecţie chiar şi cei cu ten mai închis. Numai anul trecut, din cei trei mii de români testaţi de medicii dermatologi, 20 aveau diferite tipuri de cancer de piele.

Aproape trei sferturi dintre români au pielea arămie. În termeni medicali, de fototip 3. Asta înseamnă că se bronzează uşor şi se ard mai greu la soare. De unde şi ideea, răspândită chiar şi în rândul farmaciştilor, că e nevoie de o protecţie medie.

Greşit, spun medicii dermatologi. Radiaţiile solare sunt acum atât de puternice încât avem nevoie de protecţie maximă. Crema trebuie aplicată tot timpul. Pentru că razele soarelui trec şi prin haine sau prin geamul de la maşină. Iar faptul că nu mai avem chiar patru anotimpuri a afectat şi puterea de adaptare a pielii.

Riscurile sunt enorme - de la aluniţe care îşi modifică forma până la cancer de piele. Numai anul trecut, din 3000 de pacienţi testaţi de Societatea Română de Dermatologie, 20 aveau diferite tipuri de cancer de piele, iar 96 erau în pragul bolii. Mai bine de trei sute de români au fost găsiţi cu leziuni precanceroase şi peste patru sute aveau aluniţe care trebuie urmărite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Medicii dermatologi: crema de soare trebuie folosită din luna MARTIE