Antena Meniu Search
x

Medicii din Bacău, acuzați de malpraxis

O mamă acuză medicii din Bacău că i-au deconectat fiica de la aparate şi că fata a murit cu zile, la 23 de ani. Copila a ajuns la spital, cu peritonită

Vezi și

O mamă acuză medicii din Bacău că i-au deconectat fiica de la aparate şi că fata a murit cu zile, la 23 de ani. Copila a ajuns la spital, cu peritonită.

A suferit nu una, ci două intervenţii chirurgicale şi a fost legată de monitoarele care îi urmăreau semnele vitale. Ulterior însă, spun părinţii, personalul medical a mutat aparatele. Fata s-a simţit tot mai rău şi, într-un final, a sfârşit. Visa să devină asistentă. Spitalul a pornit ancheta. 

Voia să lucreze la Spitalul Judeţean Bacău. A ajuns însă acolo ca pacientă. În urmă cu o săptămână. Luni, a mers la un control. Se simţea rău. Iar medicii au internat-o de urgenţă. Au operat-o imediat. De peritonită. Vineri, lucrurile s-au complicat şi Alina a intrat iar în sala de operaţii. Familia spune că medicii i-ar fi extirpat bucăţi de intestine.

Părea însă că se simte mai bine. Era monitorizată de aparate. Şi, spun rudele, era conştientă. Tot duminică seară, Alina a fost deconectată de la aparatul care îi monitoriza funcţiile vitale.

Tânăra a stat singură, fără asistenţă medicală, o noapte întreagă. Luni dimineaţă, când mama ei s-a întors la spital, Alina abia mai respira. Abia atunci, acuză rudele, medicii şi-au dat seama că fata e, de fapt, în stare gravă şi au cerut ajutor.

N-au mai apucat. Fata n-a putut fi stabilizată pentru transportul în Capitală.

Părinţii Alinei vor acum să afle răspunsuri. De ce a murit fiica lor la 23 de ani. Nu sunt primele acuzaţii la adresa medicilor de la Spitalul Judeţean din Bacău. La începutul lunii trecute, rudele unei femei de 60 de ani au descoperit îngrozite, când pacienta urla de durere, că avea abdomenul prins cu tuburi de perfuzie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Medicii din Bacău, acuzați de malpraxis