Antena Meniu Search
x

Medicii le linistesc pe viitoarele mame: pot merge la dentist in timpul sarcinii

Frica de stomatolog incepe din pantecele mamei. Oricata nevoie ar avea sa mearga la dentist, gravidele stiu una si buna: dintii trebuie sa astepte pana dupa nastere.

Vezi și

Asa au invatat de la mamele lor si asa fac. Unele indura chiar si dureri groaznice. Medicii le linistesc pe viitoarele mame: pot merge la dentist in timpul sarcinii. Important e cand si unde se trateaza.

Il ocolesc, sufera in tacere si fac orice ca sa nu ii treaca pragul. Sunt gravidele care timp de noua luni nici nu vor sa auda de medicul stomatolog. Nu isi amintesc de unde sau cand au aflat, dar stiu sigur ca e dusmanul fatului.

Mitul potrivit caruia gravidele nu au ce cauta la stomatolog nu mai e demult o realitate. Viitoarele mamici pot fi tratate aproape pentru orice afectiune, daca se respecta cateva reguli.

“In timpul sarcinii evitam tratamentele pur cosmetice, deci clar nu o sa recomand niciodata o albire dentara”, explica stomatologul Ionut Leahu.

Odata trecut primul trimestru de sarcina, riscurile scad si mamicile pot merge linistite la dentist, dupa ce primesc acordul medicului ginecolog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Medicii le linistesc pe viitoarele mame: pot merge la dentist in timpul sarcinii