Antena Meniu Search
x

Medicii militari s-au întors din misiunea de salvare de peste Ocean

Misiunea echipei medicale românşti în Statele Unite s-a încheiat. După 14 zile de luptă cu virusul ucigaş în una din cele mai afectate țări, militarii noştri au raportat "misiune îndeplinită".

de Redactia Observator

la 11.06.2020, 17:12

Vezi și
  • Militarii români au fost în centre de tratament medical.
  • Experienţa de acolo ar putea fi pusă în practică şi la noi.

De experienţa românilor au beneficiat atât colegii americani, cât şi pacienții. Misiunea românilor a fost benefică şi pentru ai noştri, de peste ocean medicii au venit cu informaţii importante, care ar ajuta sistemul de sănătate din România.

5 medici, 5 asistenti şi 5 specialişti CBRN au oferit sprijin timp de 14 zile în spitalele din statul american Alabama.

Col Teodor Spânu - specialist CBRN: Am avut încă de la plecarea în țară toate materialele de protecție necesare pentru a ne proteja. Micile afaceri erau închise, traficul era destul de redus mulți dintre cetățeni lucrau de acasă încontinuare erau într-o etapă puțin mai în urmă.

Militarii români au fost în centre de tratament medical, în unităţi de îngrijrie pe termen lung dar și în formațiuni militare de apărare CBRN.

Misiunea de peste ocean le-a dat ocazia românilor să observe cum funcţionează şi alte sisteme de apărare. Experienţa de acolo ar putea fi pusă în practică şi la noi.

Col. Teodor Spânu - specialist CBRN: Au foarte multe structuri orientate spre sprijinirea populatiei civile. Ne propunem să identificm acele soluții practice pentru a ne crea acele structuri la nivelul ministerul apărării naționale. Să fie în măsură să asigure acele elemente de sprijin necesare și să fie dotate cu capabilitățile necesare pentru acest lucru.

Nicolescu Alexandru - medic militar: Cred că gândirea sistemului de sanitate propriu zis și proiectarea pe viitor a spitalelor trebuie să o implementăm de acolo.

Adrian Zuckerman- ambasador SUA în România: Este momentul perfect să ne amintim de acest parteneriat special între cele două țări. Nu vom uita acest act de bunătate și ajutor în acest moment în care am avut atât de multă nevoie.

Alături de medici s-au întors în țară și militarii care au fost la cursuri în America, inclusiv cei care urmează să opereze pe noile sisteme de rachete Patriot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Medicii militari s-au întors din misiunea de salvare de peste Ocean