Antena Meniu Search
x

Medicii ne avertizează să nu ieşim afară în miezul zilei! Se anunță o zi caniculară

Să ieşim afară la orele prânzului va fi o aventură şi astăzi. Termometrele vor arăta din nou în multe zone din ţară 39-40 de grade, avertizează meteorologii

Vezi și

Sa ieşim afară la orele prânzului va fi o aventură şi astăzi. Termometrele vor arăta din nou în multe zone din ţară 39-40 de grade, avertizează meteorologii

Căldura va face aeul aproape imposibil de respirat, iar asta are efecte grave asupra organismului.

Medicii ne avertizează să nu ieşim afară în miezul zilei, să bem apă şi să ne ferim cât putem de mult de razele soarelui. Sfaturi pe care din păcate mulţi români le ignoră. 

Vestul României a fiert, ieri, la propriu. În Timiş, Arad, Bihor şi Sălaj temperaturile au ajuns până la 39 de grade. Iar confortul termic a fost. disconfort. Goniţi din case de caniculă, sute de bihoreni au luat cu asalt ştrandurile de la Băile Felix. Când soarele ardea mai rău, oamenii s-au răcorit cu. distracţie.

Nici în capitală nu s-a respirat mai bine, ieri. La sol, termometrele au arătat 43 de grade celsius iar în aer, 38. Cine n-a ieşit din casă, s-a copt între pereţii încinşi. Tot 43 de grade s-au resimţit şi în apartamentele din Bucureşti. Cu toată căldura de afară, mijloacele de transport în comun au fost pline ochi. Conştient sau nu, sute de mii de oameni se expun unor pericole imense atunci când ies pe caniculă. Mai ales dacă nu respectă indicaţiile medicilor.

În zonele cu trafic intens din capitală au fost montate 20 de corturi anticaniculă. Acolo, oamenii găsesc apă şi medicamente, în caz de nevoie.

Cu sticla de apă lângă noi ar trebui să stăm şi azi. Meteorologii spun că va fi încă o zi de foc. Ar putea chiar să emită cod roşu în unele zone din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Medicii ne avertizează să nu ieşim afară în miezul zilei! Se anunță o zi caniculară