Antena Meniu Search
x

Medicul vinovat de moartea unui bebeluş s-a scuzat în faţa parinţilor

"Am greşit" - e răspunsul şocant pe care l-au primit părinţii copilului care a trăit doar şapte zile de la medicul care a intrepretat greşit o ecografie.

Vezi și

 "Am greşit" - e răspunsul şocant pe care l-au primit părinţii copilului care a trăit doar şapte zile de la medicul care a intrepretat greşit o ecografie. Greşeala recunoscută e pe jumătate iertată. Nu şi atunci când în joc e viaţa unui copil şi viitorul unei familii.

În goana după răspunsuri, pentru a afla cine nu a văzut că viitorul lor prunc se va naşte cu probleme, părinţii s-au întors la medicul care i-a făcut mamei o ecografie 4D.

Pus din nou în faţa imaginilor din timpul ecografiei, medicul s-a blocat. După 22 de ani de meserie şi 17 ani de experienţă în ecografie, cum singur recunoaşte, nu-şi explică greşeala.

Nici medicul ginecolog care a avut gravida în grijă nouă luni de zile nu a văzut malformaţia. Nici nu s-a sinchisit să facă analize suplimentare. S-a mulţumit să returneze şpaga primită la naştere. După ce copilul a murit.

Medicul ecografist recunoaşte eroarea imensă. O greşeală care poate apărea oricând într-o ţară în care a doua opinie medicală NU e obligatorie, iar aparatura de performanţă e accesibilă doar celor care pe lângă asigurarea de la stat sunt dispuşi să plătească sume serioase.

Părinţii şi-au angajat un avocat şi vor să lupte în instanţă în memoria lui Eric Ionuţ, băieţelul care a trăit doar 7 zile după naştere. Colegiul Medicilor şi Parchetul de pe lângă judecătoria sectorul 2 au fost deja sesizate şi urmează să stabilească cine şi cum va fi tras la răspundere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Medicul vinovat de moartea unui bebeluş s-a scuzat în faţa parinţilor