Antena Meniu Search
x

Meniul pentru masa de Paște 2018, gătit la restaurant și livrat acasă. Care sunt prețurile

În era vitezei, şi timpul pentru gătit e din ce în ce mai puţin. Restaurantele şi firmele de catering aşteaptă deja comenzi pentru masa de Paşte 2018.

Vezi și

În era vitezei, şi timpul pentru gătit e din ce în ce mai puţin. Restaurantele şi firmele de catering aşteaptă deja comenzi pentru masa de Paşte 2018. Meniuri sunt pentru toate gusturile. La loc de cinste stau preparatele din carne de miel, însă şi friptura de porc sau micii câştigă teren.

Patiserii frământă de zor, bucătarii încing cuptoarele, în timp ce micii sfârâie deja pe grătar. Sunt doar repetiţiile pentru festinul de sărbători. În restaurante, se pun la punct meniurile care vor ajunge pe mesele românilor prea ocupaţi ca să gătească. 

Francisca Florescu, manager restaurant: "Sunt preparate tradiţionale româneşti, tobă, lebăr, drob, miel, carne la garniţă, preparate din carne de porc, de pui, murături, nelipsita pâine pe vatră."

Unii comercianţi au pregătit şi reduceri pentru comenzile timpurii. 

O oală cu sarmale, care ajunge pentru o familie de până la 6 persoane, costă 86 de lei. Tot atât plătim şi pentru salata de boeuf. Iar un kilogram de drob de miel se livrează acasă cu 80 de lei. 

Platourile sunt şi mai accesibile. 

Unul pentru două persoane, cu miel şi garnitură, ajunge la 35 de lei. Pentru o familie cu patru persoane, un meniu festiv complet costă în jur de 250 de lei. 

Şi cum nu e Paşte fără cozonaci, aroma dulce a inundat deja bucătăriile. 

Marilena Adan, manager cofetărie: "În momentul când un client intră în cofetărie, trebuie să deguste cozonaci, pască, să vadă pe ce dă banii. Comenzi avem şi ca toată lumea, oamenii încearcă să aibă un cozonac de calitate pe masă."

Cei care nu mai fac cozonacul acasă caută reţetele bunicilor la cofetării.

Un kilogram de cozonac făcut la comandă costă 55 de lei. Se vând, însă, şi dulciurile mai puţin tradiţionale.

De Paşte, românii nu mai vor să mănânce doar cozonac şi pască. Se caută şi prăjiturile cu ciocolată, dar şi cele cu fructe, ideale pentru doamnele care nu vor să se îngraşe nici de sărbători.

Când vorbim despre comandat versus gătit, opiniile sunt împărţite.

Bugetul alocat de români pentru masa de Paşte variază între 500 şi 600 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Meniul pentru masa de Paște 2018, gătit la restaurant și livrat acasă. Care sunt prețurile