Antena Meniu Search
x

Mersul la frizer și ieșirile în parc, printre cele mai așteptate activități după ridicarea stării de urgență

Românii aşteaptă cu nerăbdare ridicarea primelor restricţii după opt săptămâni. Unii şi-au făcut programare la miezul nopţii la frizerie. 

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 20:39

Vezi și
  • Românii au voie să meargă în parc, după ridicarea stării de urgență.
  • Românii și-au făcut deja programări la frizer.

În câteva ore românii pot ieşi din case fără nicio hârtie în buzunar. Noi am dat timpul înainte. 

E trecut de ora douăsprezece. Tocmai ce am ieşit din starea de urgenţă. Iată ce putem să facem de la ieșirea din această stare.

În primul rând: nu vom mai avea nevoie de un motiv bine întemeiat pentru a ieşi din casă. Putem pur şi simplu să ne bucurăm de vremea frumoasă şi să ne plimbăm în aer liber. Oriunde în oraş, nu doar cartier. 

În Sectorul 2 din Capitală, de pildă, parcurile sunt deschise. Dar, atenţie, nu ne putem întâlni în grup mai mare de trei persoane. Excepţie fac doar membrii aceleiaşi familii. În plus, trebuie să păstrăm o distanţă de doi metri faţă de ceilalţi. 

De acum, ne putem plimba sau putem face activitati fizice în parc fără să fim nevoiți să avem la noi declaraţia pe propria răspundere.

Putem merge la orice supermarket din localitate fără declaraţie, doar că majoritatea celor care aveau program non-stop înaintea pandemiei sunt în continuare închise noaptea.

După două luni în care ne-am văzut prietenii doar pe videotelefon, acum îi putem vizita din nou. Doar că unii s-ar putea să doarmă la miezul nopţii. 

Finalul izolării e aşteptat cu nerăbdare de români: "Întâi să mă duc la frizerie, să mă tund, să mă aranjez şi mă mai duc şi la bancă să trag nişte bani că s-au terminat banii în criza asta". 

O frizerie din Gherla, judeţul Cluj, îşi deschide uşa pentru clienţi la miezul nopţii. Şi are deja o lungă listă de aşteptare. 

Alexandru Raţiu, frizer: Am programări de la ora 00 până dimineaţa la ora 7. Toată perioada asta au fost în repaos, au stat cu părul lung, au mai stat pe acasă, iar acum vin ori să-i repar, ori să le fac o freză ca lumea. O să lucrez noaptea, o să lucrez ziua. 

Atenţie, însă, libertatea de mişcare se încheie la ieşirea din oraş!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mersul la frizer și ieșirile în parc, printre cele mai așteptate activități după ridicarea stării de urgență