Antena Meniu Search
x

MESAJUL transmis de Iohannis celor care dau BAC-ul

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj de încurajare elevilor clasei a XII-a care vor susţine în perioada următoare examenul de Bacalaureat.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj de încurajare elevilor clasei a XII-a care vor susţine în perioada următoare examenul de Bacalaureat.

"Astăzi începe examenul de bacalaureat și urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi înscriși. Îmi doresc ca fiecare dintre voi să obțineți rezultate bune și foarte bune, bazate pe dedicarea voastră din toți acești ani", a scris Iohannis pe contul său de Facebook.

Totodată, preşedintele a amintit că peste 45.000 de elevi nu vor intra în examenul de bacalaureat, el cerând soluţii pentru "a schimba această stare de fapt".

"Însă, tot astăzi, peste 45.000 elevi din clasele a XII-a și a XIII-a nu vor intra în examenul de bacalaureat. Cred că este nevoie să investim mult mai mult efort în a asigura tuturor elevilor un parcurs educațional complet și pe măsura potențialului lor. România nu își poate permite să lase un procent atât de însemnat din generațiile tinere fără o șansă reală de integrare în piața muncii la un nivel adecvat. Aștept ideile tuturor celor interesați în a creiona o viziune pentru a schimba această stare de fapt la www.romaniaeducata.eu!", menţionează Klaus Iohannis pe Facebook.

La sesiunea de Bac din iunie-iulie 2016 s-au înscris aproximativ 137.000 de absolvenţi de liceu, dintre care 114.993 de candidaţi ((71,23%) provin din promoţia curentă, iar 22.351 de candidaţi (28,77%) din seriile anterioare.

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 debutează luni, 13 iunie 2016, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a precizat că “testarea se va desfăşura pe durata a trei zile, în perioada 13-15 iunie, iar în intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Săptămâna viitoare, între 21 şi 24 iunie, se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 27 iunie şi 1 iulie”.

Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfunctionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat din această sesiune vor începe luni, 4 iulie 2016, cu examenul la Limba şi literatura română (proba E).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » MESAJUL transmis de Iohannis celor care dau BAC-ul