Antena Meniu Search
x

Mesajul unui medic către cei care vin la Urgențe cu o simplă răceală: 'Iată pentru ce este camera de gardă'

Principala problemă a românilor în momentul în care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a unui spital din România este timpul de așteptare. Zilnic, zeci de mii de oameni ajung la Urgențe cu diferite probleme, mai grave sau mai ușoare, în condițiile în care medicii care sunt de gardă sunt puțini, iar triajul poate face diferența dintre viață și moarte.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 09.08.2017, 21:33

Principala problemă a românilor în momentul în care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a unui spital din România este timpul de așteptare.

Zilnic, zeci de mii de oameni ajung la Urgențe cu diferite probleme, mai grave sau mai ușoare, în condițiile în care medicii care sunt de gardă sunt puțini, iar triajul poate face diferența dintre viață și moarte.

"Iată pentru ce este camera de gardă, și nu pentru un banal strănut! Data viitoare când un pacient venit la camera de gardă mă va întreba de ce trebuie să aștepte tocmai 2 ore (care sunt, de fapt, 10 minute) (și, da, paramedicii sunt deseori întrebați asta, chiar dacă nu fac parte din medicii ce activează în spital), aș vrea să-i arăt această fotografie. Sunt sigur că vor înțelege că unghia sa ruptă de la picior sau smiorcăială lui mai pot aștepta chiar și 3 ore. Iată care este, dragii mei, responsabilitatea camerei de gardă, și nu o viroză de două zile care poate fi tratată cu ușurință de către medicul de familie. Regret că trebuie să folosesc aceste cuvinte, poate mult prea dure, dar iresponsabilitatea, lipsa de atitudine și lenea unor oameni sunt atât de incredibile, încât mă întreb cum de reușesc să-și facă drum spre camera de gardă, și nu spre cabinetul medicului terapeut", a scris medicul în descrierea fotografiei postate pe Facebook și care a strâns zeci de mii de like-uri și distribuiri.

sursa foto: Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mesajul unui medic către cei care vin la Urgențe cu o simplă răceală: 'Iată pentru ce este camera de gardă'