Antena Meniu Search
x

După mesele de Crăciun, mulți români fac sport, înainte de Revelion

Crăciunul reprezintă acea perioadă a anului în care mai toată lumea uită de orice înseamnă dietă sau alimentaţie sănătoasă! Problema este că majoritatea constată că, după doar câteva zile de excese alimentare, cântarul arată mai multe kilograme decât şi-ar dori.

de Redactia Observator

la 30.12.2019, 17:55

Vezi și

Crăciunul reprezintă acea perioadă a anului în care mai toată lumea uită de orice înseamnă dietă sau alimentaţie sănătoasă! Problema este că majoritatea constată că, după doar câteva zile de excese alimentare, cântarul arată mai multe kilograme decât şi-ar dori. Numai că urmează Revelionul, momentul acela al anului în care oricine îşi doreşte să arate perfect în ţinuta de gală. Există, însă, o soluţie şi pentru această problemă. Nu înfometarea. Sportul. Aşa se face că, în aceste zile, sălile de fitness sunt destul de aglomerate.

Sălile de fitness sunt pline de oameni dornici să scape de kilogramele în plus după mesele copioase de Crăciun. Excesele culinare cu pomana porcului, sarmale, salata boeuf şi cozonaci nu au pus presiune doar pe cântar. Aşa că mulţi s-au hotărât să facă şi mişcare.

Pe lângă pierderea rapidă a kilogramelor dobândite de Sărbători, domnişoarele vor să-şi tonifieze şi musculatura, pentru a arăta cât mai bine în rochia de gală pe care o vor purta în noaptea dintre ani.

Reţeta succesului este însă sportul moderat, dar pe termen lung, spun instructorii.

Cei care nu au abonament la sală au ales să facă mişcare în aer liber. Unii mai timd, la plimbare, alţii la alergat sau la aparatele de fitness amplasate în parcuri.

Jumătate de oră de sport pe zi e suficient, spun antrenorii, ca să ne păstrăm tonusul muscular. Medicii spun că ajuta la digestie şi chiar la prevenirea unor boli, cum ar fi diabetul de tip 2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » După mesele de Crăciun, mulți români fac sport, înainte de Revelion