Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Metroul din Drumul Taberei ar mai putea întârzia. Încă doi ani!

Prima cursă pe noua magistrală din Drumul Taberei ar putea fi iar amânată, recunosc autorităţile. Lucrări legate de siguranţă bat pasul pe loc.

de Redactia Observator

la 14.02.2018 , 21:11

Prima cursă pe noua magistrală din Drumul Taberei ar putea fi iar amânată, recunosc autorităţile. Lucrări legate de siguranţă bat pasul pe loc, iar fără ele nu s-ar putea circula.

Suntem în 2018. Au trecut 7 ani de când au început lucrările, s-au perindat miniştri şi promisiuni nenumărate. Dar metroul n-a început să circule pe magistrala 5, în Drumul Taberei. Inaugurarea ar putea fi din nou amânată. De data aceasta, pentru că nu pot începe lucrările la sistemele de siguranţă. 

Constantin Mustăţea, directorul de investiţii al Metrorex: "Acest sistem de siguranţă permite ca trenurile să circule în siguranţă în orice condiţii chiar şi în situaţia în care dintr-o oarecare greşeală mecanicul nu opreşte în staţie, trenul opreşte automat."

Vezi și

Licitaţia e contestată de câteva luni. Fără sistemele de siguranţă, nicio staţie nu poate fi deschisă, spun specialiştii. 

Dintre cele zece staţii, şase sunt aproape gata. Una dintre ele arată chiar modern. În alte trei, s-a ajuns la finisaje. În final, magistrala 5 de metrou ar urma să coste cel puţin o jumătate de miliard de euro. 

"Atenţie, se închis uşile." Se va auzi aceste mesaj pe magistrala 5 de metrou în 2019 sau 2020 dacă lucrurile nu vor merge cum vor autorităţile. Ne uităm la vecinii bulgari şi vedem că lor le merge mult mai bine. Din 2015 au metrou care leagă capitala Sofia de aeroport.

Paul Dorneanu, Asociaţia Construim România: "Ei au reuşit să facă metroul spre aeroport ceea ce e foarte important pentru turism, economie. În 30 de ani au făcut aproximativ 40 de km de metrou şi iar noi în 30 de ani am făcut în jur de 10 km de metrou. Nu putem să dăm vina doar pe autorităţi sau constructori. Toţi sunt de vină."

În timp ce noi visăm să putem lua metroul către aeroportul Henri Coandă prin 2025, bulgarii au deja trei ani de când folosesc metroul până aproape de porţile de îmbarcare în avioane.

Cu fonduri europene, au terminat metroul care leagă gara din Sofia de aeroport. A costat cam 200 de milioane de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Metroul din Drumul Taberei ar mai putea întârzia. Încă doi ani!