Antena Meniu Search
x

Micii campioni la judo de la Târgu Ocna sunt atât de săraci, încât îşi ţin zecile de medalii într-o găleată

Au o găleată de medalii. La propriu! Şi, nu lupta pentru ele a fost cea mai dificilă, ci cu sărăcia. Este povestea fraţilor Lungu. Trei copii de 11, 14 şi 17 ani, o familie de campioni la Judo, pe care sărăcia i-a ambiţionat şi mai mult. Chiar dacă stau într-o casă care stă să cadă, zâmbesc şi se bucură de prea puţinul pe care îl au.

Vezi și

Au o găleată de medalii. La propriu! Şi, nu lupta pentru ele a fost cea mai dificilă, ci cu sărăcia. Este povestea fraţilor Lungu. Trei copii de 11, 14 şi 17 ani, o familie de campioni la judo, pe care sărăcia i-a ambiţionat şi mai mult. Chiar dacă stau într-o casă care stă să cadă, zâmbesc şi se bucură de prea puţinul pe care îl au. 

Chiar dacă stau într-o casă care stă să cadă, zâmbesc şi se bucură de prea puţinul pe care îl au. Banii. nu au valoare. Medaliile, în schimb, DA. Le câştigă una după alta, iar în campionatele naţionale sau la balcaniade sunt cei mai de temut adversari.

Ei sunt fraţii Lungu. Vlăduţ, Laura şi Ana-Maria. Au 14, 11 şi 17 ani. Nu au şi nici nu vor multe. Luptă, însă, pentru acelaşi vis: Judo. Şi, se mândresc cu găleata lor. plină de medalii.

Şi, continuă, cu mândrie, să le numere. Sunt doar o parte dintre medaliile pe care le-au câştigat la campionate şi concursuri.

Laura este cea mai mică dintre ei. Face judo de 7 ani şi este speranţa ţării noastre. Trei ani, consecutiv, a luat medalia de aur la campionatul naţional. Şi nu este singura medalie de aur. În concursurile internaţionale, locul întâi este tot al ei. Participă chiar şi la mai multe categorii.

Luptă pentru medalii din suflet şi nu pentru bani, chiar dacă au mult prea puţini şi mult prea multe nevoi.

Sunt campioni şi vicecampioni naţionali, luptă pentru ţara noastră, dar trăiesc într-o sărăcie lucie. O realitate cruntă, dar pe care copiii au învăţat să o accepte aşa cum e. În ring luptă pentru medalii, iar acasă. cu sărăcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Micii campioni la judo de la Târgu Ocna sunt atât de săraci, încât îşi ţin zecile de medalii într-o găleată