Antena Meniu Search
x

Micile talente ale concursului "Allegria", prin ochii lui Alin Stoica, cel mai în vogă tenor

În gimnaziu a făcut parte dintr-o clasă de elevi supradotaţi, cu profilul de matematică-informatică. Adolescentul de pe atunci nu avea habar despre muzica clasică.

de Redactia Observator

la 03.07.2020, 11:34

Vezi și
  • Misiunea juriului nu a fost deloc una ușoară.
  • Concursul Allegria le oferă tuturor copiilor români șansa de a se face remarcați.

Asculta muzică la modă, ca toţi cei de vârsta lui şi singurele cântece pe care le cântase vreodată erau colindele de Crăciun, cum fac toţi copiii.

Asta până l-a auzit naşa lui de botez colindând şi mai că l-a dus pe sus să-l asculte o profesoară de canto. Atunci, în 2001, i s-a schimbat destinul. Este povestea de viata a tenorului minune, Alin Stoica.

Alin Stoica este solist al Operei Naționale București, iar talentul său uriaș l-a propulsat direct în galeria marilor vedete ale operei internaţionale.

Destinul fascinant al celui mai în vogă tânăr tenor român a devenit acum un model pentru copiii care au participat la cea de-a III-a rundă a Concursului Național de Tinere Talente "Allegria", organizat de Fundația Dan Voiculescu.

Alin Stoica Președinte Juriu Concursul "Allegria": Mă simt onorat să fiu aici, alături de acești minunați copii, care trebuiesc încurajați, ei sunt viitorul nostru, iar eu susțin din tot sufletul copiii talentați.

El a participat la Concursul Allegria, în calitate de Președinte al Juriului și a fost bucuros să le poată oferi, unor copii extrem de talentați, șansa de a arăta cât sunt de buni și de a-i inspira cu povestea sa de succes.

Alin Stoica Președinte Juriu Concursul "Allegria": Sunt niște copii minunați, m-am bucurat să descopăr niște voci foarte frumoase, bune, niște copii foarte talentați, nu numai în zona muzicală, a fost o fată minunată care a interpretat o poezie. 

Ediția a III-a a Concursului Național de Tinere Talente "Allegria" a fost una cu adevărat specială. Pe lângă un juriu de excepție, momentele prezentate de concurenți ar fi ridicat publicul în picoare, dacă evenimentul ar fi avut loc într-o sală de spectacole.

Printre momentele prezentate s-au numărat: interpretare instrumentală la pian, magie, artă dramatică, muzică. Ștefan a făcut o demonstrație captivantă de inteligență și îndemânare. El a participat la Allegria pentru a-și arăta talentul deosebit la Speedcubing – rezolvarea cubului Rubik.

Misiunea juriului nu a fost deloc una ușoară, dar Pantilimon Luca George, băiatul de 13 ani din Roman, pasionat de pian, a reușit să impresioneze jurații acestei runde și s-a calificat în marea finală din septembrie.

Luca Pantilimon, finalist "Allegria": Simt ca toată munca mea în acești 8 ani de zile a fost răsplătită cum trebuie.

Concursul Allegria, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, pe toată perioada verii, le oferă tuturor copiilor români de pretutindeni șansa de a-și proba talentul și a se face remarcați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Micile talente ale concursului "Allegria", prin ochii lui Alin Stoica, cel mai în vogă tenor