Antena Meniu Search
x

Microfon chinezesc găsit în peretele ministrului Carmen Dan. Ancheta continuă cu verificarea celor care au avut acces în locuinţa ministrului

Carmen Dan a fost ascultată cu un microfon de 300 de euro, fabricat în China. Este rezultatul expertizei făcute de anchetatori.

Vezi și

Carmen Dan a fost ascultată cu un microfon de 300 de euro, fabricat în China. Este rezultatul expertizei făcute de anchetatori, în scandalul spionării ministrului de Interne. Ancheta continuă cu verificarea celor care au avut acces în locuinţa ministrului, printre care şi câţiva zugravi.

Reprezentanţi ai SRI, MAI şi ai Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR au descins în urmă o lună în apartamentul lui Carmen Dan, pentru a ridica microfonul pe care ministrul de Interne l-a găsit în priza unui telefon fix. Expertiza arată că dispozitivul a fost produs în China, în anul 2009. 

E o tehnologie invechită, spun experţii, folosită şi de agenţiile de spionaj în urmă cu un deceniu. Surse apropiate anchetei spun că în acest caz au fost luate în calcul două scenarii.

Una dintre variantele luate în calcul a fost ca microfonul să aparţină unor procurori, ca ministrul de Interne să fie vizat de un dosar penal, doar că verificările ulterioare au arătat că nu există emis niciun mandat de interceptare.

A doua variantă ar fi ca microfonul să fi fost instalat la comandă de persoane private. Carmen Dan locuieşte în apartamentul ascultat din vara acestui an. Înainte ca ministrul să se mute, o echipă de zugravi a renovat locuinţa. Acum bărbaţii ar fi verificaţi. 

Carmen Dan, ministrul de Interne: "Vreau doar să vă asigur că lucrurile nu stagnează. Lucrurile sper să se finalizeze cât de curând."

Surse apropiate anchetei spun că inclusiv butucul de la uşa apartamentului închiriat de ministrul de Interne fost ridicat pentru o expertiză. Astfel, anchetatorii ar spera să afle dacă uşa a fost forţată. Înainte de Carmen Dan, în locuinţă a locuit un înalt oficial al Ambasadei Statelor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Microfon chinezesc găsit în peretele ministrului Carmen Dan. Ancheta continuă cu verificarea celor care au avut acces în locuinţa ministrului