Antena Meniu Search
x

Micul romanesc poate fi salvat doar daca va fi declarat produs traditional

Micul are mari sanse sa ramana pe gratarele noastre, desi contine bicarbonat. Pana atunci, e cale lunga.

Vezi și

Micul poate fi salvat doar daca va fi declarat produs traditional, asta desi bicarbonatul este pe lista aditivilor interzisi in industria carnii.

E drept ca reteta initiala a suferit in timp modificari. Comerciantii au adaugat bicarbonat si, astfel, micul a devenit mai suculent si mai pufos. Fara el, ar fi doar o pasta fara acel gust pe care-l apreciem cu totii.

Autoritatile au sarit sa-l salveze si au primit si o prima reactie din partea Comisiei Europene: "Autoritatile romane au prezentat situatia in fata Comisiei. O vom analiza. Pare ca aditivul, pentru ca este un aditiv, ar putea fi folosit, dar pentru acest lucru va trebui sa avem inca o solicitare din partea autoritatilor romane si a celor din industria carnii", a declarat Frederic Vincent, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru sanatate.

Pana la sfarsitul anului, Comisia Europeana va decide daca mititelul cu bicarbonat va deveni produs traditional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Micul romanesc poate fi salvat doar daca va fi declarat produs traditional