Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Micul romanesc poate fi salvat doar daca va fi declarat produs traditional

Micul are mari sanse sa ramana pe gratarele noastre, desi contine bicarbonat. Pana atunci, e cale lunga.

de Redactia Observator

la 08.05.2013 , 13:59

Micul poate fi salvat doar daca va fi declarat produs traditional, asta desi bicarbonatul este pe lista aditivilor interzisi in industria carnii.

E drept ca reteta initiala a suferit in timp modificari. Comerciantii au adaugat bicarbonat si, astfel, micul a devenit mai suculent si mai pufos. Fara el, ar fi doar o pasta fara acel gust pe care-l apreciem cu totii.

Autoritatile au sarit sa-l salveze si au primit si o prima reactie din partea Comisiei Europene: "Autoritatile romane au prezentat situatia in fata Comisiei. O vom analiza. Pare ca aditivul, pentru ca este un aditiv, ar putea fi folosit, dar pentru acest lucru va trebui sa avem inca o solicitare din partea autoritatilor romane si a celor din industria carnii", a declarat Frederic Vincent, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru sanatate.

Vezi și

Pana la sfarsitul anului, Comisia Europeana va decide daca mititelul cu bicarbonat va deveni produs traditional.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Micul romanesc poate fi salvat doar daca va fi declarat produs traditional