Antena Meniu Search
x

Mielul poleit cu aur

Prâslea cel voinic şi merele de aur este doar o poveste. În restaurantele exclusiviste din Capitală se vinde, însă, mielul poleit cu aur. Este ales pe sprânceană de cel mai bun măcelar francez şi costă cât o bijuterie scumpă.

Vezi și

Nu e piesă de muzeu, ci un preparat cu mare trecere la bucureştenii cu stare. Noi l-am văzut astăzi gătit "a la carte" şi e extrem de gustos. Carnea se pătrunde treptat, devine fragedă şi gustoasă.

Farfuria sofisticată cere, însă, două preparate de miel. Cotletele se prăjesc în ulei, se bagă puţin la cuptor, apoi se încing din nou în tigaie. Şi sunt aproape gata. Tot în tigaie se prăjesc uşor şi felii din ruloul pregătit mai devreme. Dar bucătarul francez n-a epuizat, încă, toate reţetele.

Mielul de Lozer, cea mai bună rasă din lume, este ales de cel mai bun măcelar francez care urmăreşte animalul încă de la naştere, îi stabileşte alimentaţia şi alege cele mai bune bucăţi de carne.

Este cel puţin perfect. Iar în restaurantele cu specific franţuzesc se găteşte impecabil. Preparatul de lux va ajunge astăzi şi pe masa unui client din Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Mielul poleit cu aur