Antena Meniu Search
x

Mielul românesc, mai scump de Paște

De Paşte, carnea de miel ar putea fi un lux pentru mulţi dintre români! Ciobanii au ridicat ştacheta şi nu mai vor să-şi vândă munca pe câţiva lei.

Vezi și

 Mai ales acum când străinii se bat pe oile noastre. În unele zone ale ţării un kilogram de carne de miel ar putea costa chiar şi cu 10 lei mai mult ca anul trecut. Românii încă speră că până de Paşte, preţurile să redevină ceva mai ortodoxe.

Şi mai mari, şi mai mici! Pentru toate gusturile. Dar nu şi pentru toate buzunarele. Anul acesta, piaţa mieilor este deosebit de bogată, dar şi piperată.

Ciobanii sunt relaxaţi. Au mai multe cereri ca niciodată. Nea Ţuţui din Vrancea are pregătită la vânzare o armată de 600 de miei. Nu se teme că va rămâne cu ei în ţarc. Are un impresar de încredere. Internetul.

Dacă aveţi noroc, puteţi să ajungeţi la un preţ de 11 lei pe kilogram, în viu. În niciun caz mai puţin. Dacă preferaţi să luaţi mielul gata pregătit, numai bun de băgat în cuptor, cel mai mic preţ pe care îl puteţi obţine este de 25 de lei pe kilogram.

În acest moment, marile lanţuri de magazine vând carnea de miel chiar şi cu 33 de lei pe kilogram. Românii încă mai speră la nişte ieftiniri serioase în prag de Paşte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mielul românesc, mai scump de Paște