Antena Meniu Search
x

El e Mihai, voluntar la Ambulanță, primul care l-a ajutat pe tânărul ce s-a aruncat la metrou, la Costin Georgian: "Contează că e în viață"

Mihai Daniel Moldoveanu este voluntar la Serviciul De Ambulanță București-Ilfov și la Asociația Societatea de Salvare București și, în ciuda vârstei, este considerat un "erou" și un "veteran cu experiență".

Mihai Daniel Moldoveanu este voluntar la Serviciul De Ambulanță București-Ilfov și la Asociația Societatea de Salvare București și, în ciuda vârstei, este considerat un "erou" și un "veteran cu experiență".

Mihai a fost astăzi primul om ce i-a venit în ajutor tânărului de 19 ani care s-a aruncat, în fața metroului, la Costin Georgian.

Povestea lui Mihai, voluntar la Ambulanța București

Mihai a relatat experiența trăită azi, iar povestea lui a fost publicată pe pagina de Facebook "Există un EROU în fiecare dintre VOI".

"Anul 2019 începe cu unul dintre voluntarii noştri "veterani" - pe cât de tânăr este Mihai, pe atât de multă experiență are deja. Vă lăsăm să citiți o poveste despre deznădejde, dar şi despre omenie şi oameni care încearcă să fie mai buni inclusiv după ce au trecut Sărbătorille", este mesajul care însoțește relatarea lui Mihai.

Mihai: "Contează că e în viață și că poate o să traiască!"

Tânărul voluntar de la Serviciul De Ambulanță București-Ilfov, care studiază la Școala Postliceala Sanitara "Fundeni", a povestit că imediat ce a auzit apelul privind incidentul de la metrou, și-a luat trusa și a fugit, deși se pregătea să se culce, "cu gândul la garda de diseara".

Un tanar de 19 ani s-a aruncat in fata metroului, la Costin Georgian

"Am ajuns primul, toată lumea pe lângă metrou, victima, un băiat de 17 ani, fix între cele 2 șine de tren, orientat ca intr-un PLS, pe sensul spre Unirii. Am dat ferm pe toată lumea la o parte, mi-am scos lanterna, m.am pus pe burta si am inceput sa vorbesc cu "Andrei". Am vorbit calm, l.am linistit, l.am întrebat ce il doare, unde este lovit si cum a ajuns acolo. A zis ca il dor toate, dar cel mai rau capul, burta și in piept.

Mi.a zis ca nu stie cum a ajuns acolo si ca sa.l scoatem mai repede ca ii e frig rau.

Au ajuns pe rând, Pompierii Morarilor, Politie, GSS, Salvatori metrorex, punct comanda ISU. Baietii de la Morarilor mă știau foarte bine...."IAR TU?" 🤣🤣 Ia lanterna si continua sa vorbesti asa cu el.

Mi.au dat lanterna lor, a mea începuse un lung program de somn. L.am întrebat dacă vede lumina lanternei, dacă stie la ce gura de metrou e, cum a petrecut Revelionul si in ce an am trecut. Avea momente in care nu imi vorbea, atunci l.am strigat sa stea de vorbă cu mine. A vorbit putin cu el si Ofițerul ISU, care i.a zis sa vorbeasca in continuare cu mine. Au ajuns în vreo 10 minute si Salvatorii Metrorex după care așteptau băieții Olx-ul pentru a coborî sub metrou. A apărut și UTIM, domnul doctor foarte tânăr și extrem de draguț, "ia zi, voluntare, tot ce stii" si i.am înșirat toate informatiile.

Au coborât Salvatorii după el, datele preliminare "e conștient, plagă cu hemoragie masivă occipitala, plagă axila stanga, multiple contuzii abdomen si torace. Fara plăgi care sa necesite garou".

S-a introdus targa lopata,s.a asigurat victima,si pe partea dreapta a metroului,partea cu linia sub tensiune,a fost extras si pus în salonul călătorilor,sub lanterne pentru a se dezbraca si a se vedea toate plăgile. Aceleasi, dar si cu o suspiciune de pneumotorax stâng, având în vedere poziția nefirească a acelei părți a toracelui. (mult mai ridicată fata de cea dreapta). Constante nu foarte satisfăcătoare,TA 8,SpO2 98,Pp.78, dar care brusc,probabil datorate hemoragiilor,s.au prăbușit. Medicul a sedat si Intubat baiatul, după ce s.au limitat hemoragiile si s.a efectuat scurta anamneza.

După aproximativ o oră de la apel,victima a fost transportată la Ambulanță,în vederea transportului rapid la spital.

Fiind primul ajuns,am fost identificat de către poliție și cu numele la pompieri.Dupa scurtele felicitări din partea tuturor forțelor pentru felul în care am gestionat situatia(pe bune :))...doar l.am tinut de vorbă și le spuneam informatiile celor din picioare,deoarece vorbea foarte încet și fiind multa gălăgie,de mai sus nu se auzea) m.am retras către casa(poate mai prind o jumătate de oră de somn până la 19:))) )

Liber si predat UTIM Chimiști inconstient,dar conteaza ca e in viață și ca poate o sa traiasca!", a povestit Mihai.

Un tânăr de 19 ani s-a aruncat în fața metroului, în stația Costin Georgian

Tânărul, care venise la metrou cu o trotinetă, le-a declarat salvatorilor că nu știe cum a ajuns sub tren.

Tânărul a suferit o rană gravă la cap, fiind intubat de echipele de salvarea care au ajuns la locul incidentului.

Victima a fost transportată la spitalul Sf. Pantelimon din București, în stare destul de gravă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » El e Mihai, voluntar la Ambulanță, primul care l-a ajutat pe tânărul ce s-a aruncat la metrou, la Costin Georgian: "Contează că e în viață"