Antena Meniu Search
x

Mii de pacienți sunt vânduți de medicii de familie

Mii de pacienţi din România se trezesc mutaţi peste noapte la cabinetul unui doctor pe care nu-l cunosc, uneori, la zeci de kilometri depărtare de casă. Pentru unii medici de familie, pacienţii sunt un simplu bun de schimb. Nişte nume pe o listă pe care o pot vinde sau o pot lăsa moştenire.

Vezi și

 Casa de Asigurări a transferat-o automat la un alt cabinet, din Baloteşti, pentru că se afla pe o listă "moştenită" de la un medic care a murit în urmă cu doi ani.

Doamna alături de alte câteva zeci de pacienţi s-a trezit peste noapte că au alţi medici de familie, iar acum, după ce cabinetul s-a redeschis, au fost mutaţi din nou.

Aşa că oamenii sunt puşi pe drumuri. Pe lângă nervi şi bani, asta îi poate costa chiar viaţa. În fiecare lună, mii de pacienţi se trezesc pe listele altor medici de familie decât cei la care s-au înscris.

Fie din cauza unor erori din sistemul informatic, fie pentru că medicii.îi vând pur şi simplu. Autorităţile spun că după ce va fi introdus cardul electronic, astfel de situaţii vor fi din ce în ce mai rare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Mii de pacienți sunt vânduți de medicii de familie