Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Milionarul Dan Adamescu plăteşte pentru infidelitate

Infidelitatea ar putea să-l coste pe milionarul Dan Adamescu 10 milioane de euro. Soţia controversatului om de afaceri cere la divorţ jumătate din avere şi daune morale pentru că a fost înşelată. Fabuloasa avere a milionarului condamnat la 4 ani de închisoare într-un dosar de dare de mită este acum la mâna judecătorilor

de Redactia Observator

la 22.09.2015 , 19:46

Infidelitatea ar putea să-l coste pe milionarul Dan Adamescu 10 milioane de euro. Soţia controversatului om de afaceri cere la divorţ jumătate din avere şi daune morale pentru că a fost înşelată. Fabuloasa avere a milionarului condamnat la 4 ani de închisoare într-un dosar de dare de mită este acum la mâna judecătorilor. Ei urmează să hotărască cât va primi soţia omului de afaceri. Femeia a cerut să plătească în rate taxele pentru procesul de partaj.

Căsătoriţi de 12 ani, Dan Adamescu şi soţia lui, Carmen fac împreună afaceri de peste două decenii. Au construit un adevărat imperiu financiar din comerţ, asigurări şi afaceri imobiliare.

Celebrul magazin din Piaţa Unirii, Hotelul Intercontinental de la kilometrul zero al Capitalei, compania Astra Asigurari şi Hotelul Rex din staţiunea Mamaia sunt doar o parte dintre afacerile care au propulsat numele Adamescu în topul celor mai bogaţi români. Cu o avere estimată în 2013 între 700 de milioane de euro şi un miliard de euro.

Vezi și

În această vară, soţia milionarului a cerut divorţul şi jumătate din avere. Un loc special pe lista ei îl ocupă celebrul magazin din Piaţa Unirii.

Dan Adamescu a intrat în vizorul procurorilor DNA care îl cerecetează în mai multe dosare de insolvenţă cu nereguli.

Un exemplu de afacere îngropată de Adamescu este FC Oţelul Galaţi. Omul de afaceri a preluat clubul în 2012, la scurt timp după ce UEFA a virat în conturile grupării banii pentru participarea la Champions League. 5 milioane de euro au fost scoase imediat din vistieria clubului de către Adamescu, în baza unor asigurări încheiate cu propria companie.

O miză importantă este şi uriaşul conac al familiei Adamescu, dintr-o zonă exclusivistă a Bucureştiului, care i-a aparţinut demnitarului comunist Gheorghe Maurer.

Soţii Adamescu au fiecare câte un fiu din relaţii anterioare. Dan Adamescu l-ar fi pregătit pe fiul său Alexander să preia afacerile. Numele lui este menţionat şi în dosarul care a dus la condamnarea milionarului pentru mită.

Mai prezent în lumea mondenă este Rani Palade Adamescu, fiul lui Carmen. Tânărul a revenit în atenţia presei de scandal după ce ar fi fost jefuit, când participa la o petrecere privată pe un iaht în Ibiza.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Milionarul Dan Adamescu plăteşte pentru infidelitate