Antena Meniu Search
x

Ministerul Educaţiei şi Patriarhia Română, discuţii aprinse pe noua definiţie a familiei din manualele şcolare

Un nou scandal între Ministerul Educaţiei şi Patriarhia Română este pe cale să înceapă. Elevii ar putea învăţa la şcoală despre familiile cu părinţi de acelaşi sex. Este vorba despre ideile din Strategia de Educaţie Parentală, pusă în dezbatere publică de specialiştii din minister.

la 20.06.2018, 20:52
Vezi și

Un nou scandal între Ministerul Educaţiei şi Patriarhia Română este pe cale să înceapă. Elevii ar putea învăţa la şcoală despre familiile cu părinţi de acelaşi sex. Este vorba despre ideile din Strategia de Educaţie Parentală, pusă în dezbatere publică de specialiştii din minister.

Potrivit Strategiei Naționale de Educație Parentală, cei mici trebuie să ştie că părinţii pot fi şi de acelaşi sex şi aibă respect pentru diversitatea sexuală. 

"Comportamentul heterosexual si homosexual vor fi prezentate ca două alegeri valide de viață, fără nici o diferentă între ele.", scrie în Strategia Națională de Educație Parentală

Patriarhia Română consideră proiectul "ruşinos". 

VASILE BANESCU, Patriarhia Română:

Consider ca este cel mai rusinos document plasat in spatiul public dupa 1990 în Romania. Asistăm la o intruziune pur ideologică neomarxistă care incarca pur si simplu ceva nemaiauzit in acest secol, anume reeducarea. 

Planul de Educaţie Parentală ar putea fi aprobat de anul viitor în şcoli. Are în centru definiţia familiei  ca fiind "o constelaţie de idei, imagini şi terminologii, creată şi recreată de practicile socio-culturale".

Strategia spune că părinţii ar trebui să renunţe la mentalităţile conservatoare şi să îi învete pe copii ca familia înseamnă diversitate. Iar asta ar putea însemna orice combinaţie de persoane. 

Şi unii dintre profesori sunt luaţi prin surprindere de noua strategie. 

Daniela Voinea, director scoala:

Ar fi greu pentru ca din familie si din cultura noastra, avem acea relatie intre doi parteneri intre sexe diferite, dar pana la urma s-ar putea explica intre intelegerea dintre doi adulti, indiferent daca ei au sau nu acelasi sex.

Organizaţiile care promovează drepturile minorităţilor sexuale critică atât Ministerul Educaţiei, cât şi Biserica. 

FLORIN BUHUCEANU, director executiv ACCEPT

E absurd, copiii vin din familii foarte diverse. Ma ingrijoreaza mai degraba ingrijorarile bisericii care nu are un mandat educational pe zona asta.  Nu e treaba Ministerului Educatiei sa defineasca familia.

Deocamdată, strategia este în dezbatere publică până în data de 10 iulie. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Ministerul Educaţiei şi Patriarhia Română, discuţii aprinse pe noua definiţie a familiei din manualele şcolare

Breaking news

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută...

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută de DNA