Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii despre protestul medicilor de familie: "consider neprofesionistă decizia de a folosi boala şi suferinţa în negocieri"

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, apreciază ca "neprofesionistă" decizia medicilor de familie de a folosi boala şi suferinţa pacienţilor în negocieri.

Florian Bodog critică protestul medicilor de familie - Hepta

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, apreciază ca "neprofesionistă" decizia medicilor de familie de a folosi boala şi suferinţa pacienţilor în negocieri şi afirmă că s-au luat măsuri pentru debirocratizarea sistemului şi pentru finanţarea suplimentară.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS), conform datelor furnizate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la nivel naţional, peste 60% din medicii de familie au semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu casele de asigurări de sănătate, în baza căruia se acordă servicii medicale în sistemul public de asigurări de sănătate.

În Bucureşti, numărul medicilor de familie care au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor cu CASMB este de peste 90%.

"Le cer scuze pacienţilor şi consider total neprofesionistă decizia medicilor de familie de a folosi boala şi suferinţa acestor oameni în negocieri care, de fapt, au pornit de la discuţii constructive despre debirocratizarea actului medical, în beneficiul pacienţilor şi a cadrelor medicale, după care s-a ajuns la revendicări de ordin financiar. Mă bucur, totuşi, că o mare parte dintre medicii de familie au înţeles dorinta noastra de a găsi soluţii şi măsuri pentru rezolvarea acestui blocaj. În această perioadă pacienţii pot beneficia de servicii medicale în cadrul cabinetelor medicale care au semnat contracte cu casele de asigurări de sănătate, în cadrul centrelor de permanenţă şi în cel al serviciilor de urgenţă", a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, citat în comnicatul de presă.

Potrivit documentului, au fost identificate o serie de măsuri menite să ducă la debirocratizarea actului medical şi au şi fost rezolvate.

Potrivit MS, reprezentanţii medicilor de familie  au fost informaţi despre faptul că se lucrează la un proiect de Ordonanţă ce urmează să fie înaintat Guvernului spre adoptare în luna ianuarie a anului 2018, iar ministrul Sănătăţii a solicitat conducerii CNAS ca propunerile de modificări legislative necesare procesului de debirocratizare care urmează să fie introduse în Ordonanţa de Urgenţă sa fie prezentate pana la data de 10 ianuarie 2018.

Potrivit MS, pentru 2018 s-a prevăzut ca bugetul pentru medicina de familie să se suplimenteze cu 278 milioane de lei (17%). Mai mulţi bani va primi şi prsonalul medical care lucrează în regim de gardă, în centrele de permanenţă.

Astfel, în 2018, medicii de familie care lucrează în centrele de permanenţă vor beneficia de o creştere a  tarifului orar de la 12,8 lei/oră, cât  este  în  prezent, la 40 lei/oră. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Sănătăţii despre protestul medicilor de familie: "consider neprofesionistă decizia de a folosi boala şi suferinţa în negocieri"