Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Apărării spune România poate primi 500.000 de refugiaţi din Ucraina. Unde ar putea fi cazaţi

România ar putea primi 500.000 de refugiaţi, în contextul conflictului dintre Ucraina şi Rusia. Numărul a fost estimat de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care a anunţat că se caută locuri de cazare, împreună cu cei din Ministerul de Interne, care deţine, de altfel, şase centre pentru refugiaţi.

de Redactia Observator

la 23.02.2022, 14:49

Vezi și

În localităţile aflate la graniţa cu Ucraina se fac pregătiri intense pentru primirea unui eventual val de ucraineni. Autorităţile au identificat deja posibile locuri pentru a-i caza pe refugiaţi. Se ia în calcul chiar şi instalarea unei tabere mobile, tabără aflată în dotarea ISU.

Au fost luate în calcul şi alte variante, respectiv cazarea refugiaţilor în unităţi turistice sau cămine culturale. 

Autorităţile pregătesc, de asemenea, asistenţă medicală, psihologică şi spirituală, dacă va fi nevoie. Trei preoţi militari şi unul civil vor oferi sprijin.

În localitatea Bălcăuţi, unde populaţia este majoritar de origine ucraineană, localnicii spun că sunt dispuşi să-i cazeze pe unii refugiaţi la ei acasă dacă va fi nevoie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Apărării spune România poate primi 500.000 de refugiaţi din Ucraina. Unde ar putea fi cazaţi