Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Mediului a anunţat o nouă măsură împotriva defrişărilor ilegale: "Marcăm Ziua naţională a pădurilor cu încă un pas împotriva tăierilor ilegale"

Cu ocazia Zilei naţionale a pădurilor, Guvernul a aprobat interzicerea transportului de lemne pe timp de noapte. Acest lucru ar putea duce la descurajarea furtului de material lemnos care în ultimii ani a ajuns la valori extrem de mari în ţara noastră. Numai în ultimii 30 de ani, s-au tăiat ilegal peste 270 de milione de metri cubi de material lemnos.

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 17:53

Vezi și

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunţat vineri că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care este interzisă expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte.

"Marcăm Ziua naţională a pădurilor cu încă un pas împotriva tăierilor ilegale", a afirmat Tanczos Barna.

Conform hotărârii, intervalul orar în care transportul lemnului este interzis diferă în funcţie de luna din an. Astfel, în perioada octombrie - martie, interdicţia de circulaţie se aplică între orele 20 şi 7 dimineaţa. Iar în perioada aprilie-septembrie, caminoanele încărcate cu lemne trebuie să evite intervalul 22.00-06.00.

Potrivit ministrului, sistemul de trasabilitate a lemnului SUMAL 2.0 a fost dezvoltat astfel încât să nu se mai permită emiterea avizelor de însoţire în aceste intervale orare, iar autorităţile de control vor avea acces extins la datele din aplicaţie pentru a combate mai eficient activităţile ilegale din domeniul silvic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Mediului a anunţat o nouă măsură împotriva defrişărilor ilegale: "Marcăm Ziua naţională a pădurilor cu încă un pas împotriva tăierilor ilegale"